ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» από τη δημιουργία της, περίπου 20 χρόνια πριν, προσπάθησε να φέρει νέα αντίληψη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης μας. Λειτούργησε με συνέχεια και συνέπεια, ακολούθησε χωρίς παρεκκλίσεις όλα όσα συμφώνησε με τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν και την στήριξαν.

Γιάννης ΠαπαδάτοςΌλο αυτό το διάστημα ήταν πολλοί εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για ένα Δήμο των πολλών, συστρατευόμενοι σε μία πρωτόγνωρη προσπάθεια για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στα όσα μέχρι σήμερα καταφέραμε. Η ενεργή συμμετοχή τους έδωσε τη δυνατότητα καθοριστικών παρεμβάσεων, εντός και εκτός Δήμου.

Έτσι μαζί με τους συμπολίτες μας και άλλες δυνάμεις όλοι εμείς που δρούμε στην «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» αγωνιστήκαμε ενάντια στους καταπατητές για την προάσπιση της Δημόσιας περιουσίας, για την απομάκρυνση του ΚΥΤ, για την προστασία του Υμηττού, για την ουσιαστική ήπια και οικολογική ανάπλαση του ρέματος της Πικροδάφνης, για τη δημιουργία πάρκου στο Χαλικάκι προς εξυπηρέτηση και μόνο των κατοίκων, για την περιφερειακή του Υμηττού, εναντιωθήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και δομών της πόλης, καταθέσαμε προτάσεις για μια εναλλακτική πολιτική στη συλλογή των απορριμμάτων και συγχρόνως στη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη. Αγωνιστήκαμε για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στον Τομέα της Αυτοδιοίκησης με θέσεις και προτάσεις συγκεκριμένες, όπως την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πράγμα που και θεσμοθετήθηκε, τη λειτουργία της άμεσης δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων και δι’ αυτής την καθιέρωση του συμμετοχικού προϋπολογισμού στο Δήμο, την κατάργηση του Δημαρχοκεντρικού μοντέλου. Αυτό ακριβώς το αντιδημοκρατικό μοντέλο για την Αυτοδιοίκηση, του δημάρχου «αφέντη», της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας, της αναποτελεσματικότητας, του « ναι σε όλα», του νέου τύπου ρουσφετιού, του απόμακρου για τον πολίτη, του ψηφοθήρα, του εμπλεκόμενου με μικρά ή μεγάλα συμφέροντα θέλουμε και πρέπει να ανατρέψουμε με τους πολίτες

Η δράση της «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» δεν σταματούσε βέβαια στη αμυντική λογική της αποφυγής των συνεπειών από την πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, αλλά και της τωρινής δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως στηριζόταν στις πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέσαμε σε όλα τα θέματα με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών.

Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26 Μάη η «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ζητάει τη ψήφο των Ηλιουπολιτών πιστεύοντας σε μια κοινωνία ανοικτή, δημοκρατική, φιλική, κοινωνία συναίνεσης και αλληλοβοήθειας. Είμαστε προϋπόθεση της δημιουργίας. Η Ηλιούπολη έχει παρακμάσει σε πολλά επίπεδα.Είναι λοιπόν καιρός να αλλάξει πορεία. Έχουμε σχέδιο ανασυγκρότησης και οι εκλογές μπορεί να στείλουν ένα ηχηρό αυτοδιοικητικό και μαζί πολιτικό μήνυμα που θα  ακουστεί και θα κάνει πάταγο. Βασικός στόχος της «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ήταν και είναι η υπέρβαση του Δημαρχοκεντρικού μοντέλου με την συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Το Όραμα μας βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής όψης και λειτουργίας αυτού του μοντέλου που δημιουργεί, αν όχι θλίψη, τουλάχιστον απογοήτευση και κάνει πολλές φορές τους συμπολίτες μας (κυρίως τους νέους) να οργίζονται. Η πόλη που εμείς οραματιζόμαστε είναι φιλική, ανθρώπινη, συμμετοχική, κοινωνικά αλληλέγγυα. Θα δουλέψουμε όχι για έργα βιτρίνας αλλά με προσανατολισμό στη προστασία των δημόσιων αγαθών όπως η υγεία, η κατοικία, η παιδεία, το νερό, για την αύξηση της απασχόλησης, θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες δράσης πολιτών με κριτήριο όχι το ατομικό κέρδος αλλά κυρίως την κοινωνική ωφέλεια. Το Όραμα μας είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα και μαζί με τον πολίτη, να συγκροτεί απαντήσεις στη σκληρή καθημερινότητα, να δημιουργεί υποδομές, να σχεδιάζει και να επιχειρεί βήματα στο μέλλον, να οργανώνει αντιστάσεις, να επιχειρεί υπερβάσεις.

Η «ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» ήταν είναι και θα είναι παρούσα στα δύσκολα. Οι πολίτες τούτες τις στιγμές θα πρέπει να διαλέξουν «όχθη». Όχι «όχθη» κομματική, αλλά κοινωνική, προοδευτική, ριζοσπαστική, αυτοδιοικητική.

Ας τολμήσουμε για την πόλη μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.