ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Βρισκόμαστε εν’ όψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) και για άλλη μία φορά κυβέρνηση και αντιπολίτευση εμφανίζονται ως όψιμοι σωτήρες της χώρας. Προσπερνώντας ελαφρά την καρδία ότι έχουν ψηφίσει 3 μνημόνια καταδικάζοντας τον λαό και υποθηκεύοντας το μέλλον του.

Πλησιάζοντας στις 26 του Μάη, ο νέος δικομματισμός (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) επιδιώκει να πολώσει το κλίμα, να δημιουργήσει τεχνητές εντάσεις ώστε να εγκλωβίσει στις συμπληγάδες του όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι διαφωνούν. Διαφωνούν στο εργασιακό 7ημερο που λέει η ΝΔ, αλλά εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνούν στο Μαρινάκης ή Καλογρίτσας, διαφωνούν στον Πετσίτη, στο κότερο, στα σκάνδαλα. Όσες προσπάθειες όμως κι αν κάνουν δεν μπορούν να κρύψουν την συμφωνία τους στις βασικές πλευρές της μνημονιακής πολιτικής. Συμφωνούν στην ευρω-επιτροπεία, στα υπερπλεονάσματα, στη φορομπηξία, στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη διαρκή λιτότητα. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες – προεκλογικές παροχές είναι απλώς πυροτεχνήματα που στόχο έχουν να κρύψουν τη βαθιά φτωχοποίηση του λαού, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή του τόπου τα τελευταία 9 χρόνια

Σε αυτό το γενικό πλαίσιο θα διεξαχθούν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα. Στην περιοχή μας την Ηλιούπολη, από την αρχή της χρονιάς εμφανίστηκαν διάφοροι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο για να εκλεγούν στη διοίκηση του δήμου. Αρκετοί από τους οποίους διαφορετικοί, υποτίθεται, μεταξύ τους αλλά τόσο ίδιοι τελικά αφού για την «ταμπακιέρα» (ενίσχυση κοινωνικών δομών, ελαφρύνσεις στις ασθενέστερες ομάδες των δημοτών, δημοτικές διεκδικήσεις για τους ελεύθερους χώρους, υπόθεση του Ελληνικού, ανακίνηση του θέματος του ΚΥΤ κα) ελάχιστη κουβέντα γίνεται. Κάποιοι δεν έφτασαν καν μέχρι την κάλπη, άλλοι «μετανοούντες» για την μέχρι τώρα ασκούμενη πολιτική που αντιμετωπίζουν τις εκλογές ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την αναβάπτιση τους, άλλοι φανατικοί υπερασπιστές της δημοτικής αρχής, άλλοι σε πλήρη σύμπνοια με την κυβερνητική πολιτική, άλλοι «ακομμάτιστοι» εξυπηρετώντας όμως συγκεκριμένα συμφέροντα, άλλοι «ανεξάρτητοι» αλλά με φιλοκυβερνητική στάση είναι μόνο μερικές από τις εκφράσεις των δημοτικών παρατάξεων. Όλοι όμως πιστοί στο σχέδιο ενός δήμου – πρωτοκολλητή των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, ενός δήμου – φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενός δήμου υποταγμένου στην κυβερνητική εξουσία όποιας απόχρωσης. Υπό αυτές τις συνθήκες κρίναμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια λαϊκή, μαζική, μαχητική, ενωτική, αριστερή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές. Η Τ.Ε. Ηλιούπολης της Λαϊκής Ενότητας με όλες της τις δυνάμεις, το προηγούμενο διάστημα, πήρε πρωτοβουλίες, συναντήθηκε με δυνάμεις και αγωνιστές στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας τέτοιας δημοτικής κίνησης, χωρίς όμως επιτυχή αποτελέσματα. Κυριάρχησε ακόμη μια φορά ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση δυνάμεων που θα όφειλαν να είναι από την ίδια πλευρά. Παρότι δεν κατέστη εφικτό, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν μας το προεκλογικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, επιμένουμε στην ανάγκη ύπαρξης μιας αντιμνημονιακής, μετωπικής, αριστερής φωνής στο δήμο μας. Αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και μετά τις εκλογές, καλώντας σε συστράτευση όλων όσων συμμερίζονται αυτή την ανάγκη.

Στην περιφέρεια Αττικής, κομμάτι της οποίας είναι και η Ηλιούπολη, ενώνουμε την φωνή μας με ένα νέο ελπιδοφόρο, ριζοσπαστικό εγχείρημα την Ανυπότακτη Αττική με υποψήφια περιφερειάρχη την Μαριάννα Τσίχλη. Με βασικούς στόχους την στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας, την κατάργηση των αντιδημοκρατικών νόμων για την αυτοδιοίκηση, την χρηματοδότηση των κοινωνικών αναγκών, την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων η Ανυπότακτη Αττική συγκροτήθηκε από ένα εύρος δυνάμεων και αγωνιστών, κινημάτων πόλης και νεολαίας  στοχεύοντας να αποτελέσει τον βασικό άξονα αντίστασης στην Αττική. Αυτό το μήνυμα φέρνουμε τις τελευταίες μέρες με τις εξορμήσεις – παρεμβάσεις της Ανυπότακτης Αττικής στην Ηλιούπολη. Στο ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Αττικής στον κεντρικό τομέα Αθηνών συμμετέχει και η συμπολίτισσα μας και μέλος της Τ.Ε. Ηλιούπολης της ΛΑΕ, Ιφιγένεια Βαλέντη. Τις επόμενες μέρες θα ενταθεί η δραστηριότητα της περιφερειακής κίνησης και στην πόλη μας φέρνοντας ένα φρέσκο, ζωντανό, νεανικό, αγωνιστικό αέρα.

Καλούμε τον λαό της Ηλιούπολης:

1) Στις δημοτικές εκλογές να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον έχουν φέρει σε δεινή θέση, στους εκπροσώπους του παλαιού και νέου δικομματισμού. Να τιμωρήσει με την ψήφο του όσους συνέβαλλαν στον μνημονιακό οδοστρωτήρα, να μαυρίσει τους εκφραστές της μνημονιακής και κυβερνητικής πολιτικής. Να καταδικάσει την λογική των δημοτικών αρχόντων – παραγόντων. Να αρνηθεί τους επίδοξους διαχειριστές της μιζέριας. Παρά τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τα προβλήματα να στηρίξει αντιμνημονιακές, αντικλεισθενικές, αντισυνδιαχειριστικές δυνάμεις. Να στηρίξει τον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της ανατροπής. Να στηρίξει ΑΡΙΣΤΕΡΑ, να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της ΜAXόμενης Ηλιούπολης, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αριστερής Πρωτοβουλίας που τα απαρτίζουν άτομα που συναντιόμαστε στους κοινούς αγώνες.

2) Στις περιφερειακές εκλογές να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Αττικής στον κεντρικό τομέα Αθηνών.

3) Στις ευρωεκλογές να πει όχι στην λιτότητα και στα μνημόνια, στην εποπτεία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στους πλειστηριασμούς. Να στηρίξει Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής.

"Λαϊκή Ενότητα" Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.