ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Όσοι γονείς θα θελήσουν να επισκεφθούν τις γιορτινές πλατείες θα χρειαστεί να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα στην κεντρική Πλατεία «Εθνικής Αντίστασης».

Ο Δήμος στην σύμβαση παραχώρησης αναγράφει ότι η τιμή εισιτηρίου στα συγκρουόμενα, στο τρενάκι και στο τραμπολίνο δεν θα ξεπερνάει τα 2,5 ευρώ, στο τραμπολίνο η τιμή είναι 4 ευρώ. Επίσης υπάρχουν άλλα παιγνίδια που το εισιτήριο είναι 3,4, ακόμα και άνω των 5 ευρώ. Στο υπάρχον σπιτάκι του «Άγιου Βασίλη» υπάρχει και φωτογράφος, που χρεώνει με 5 ευρώ την φωτογραφία σε περίπτωση που κάποιο παιδάκι θέλει να μπει και να φωτογραφηθεί με τον «Άγιο Βασίλη».

Επιπλέον, στην σύμβαση αναγράφεται ότι η περίοδος λειτουργίας είναι από 2/12/2019 έως 7/1/2019 και ότι θα δοθούν 1000 δωρεάν εισιτήρια σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Το Σάββατο 30/11/2019 η εγκατάσταση στη πλατεία Εθν.Αντίστασης άρχισε να λειτουργεί κανονικά, υπήρχαν γονείς και παιδιά. (Σ' εκείνη της Πλ. Ηρώων υπήρχε πρόβλημα με την παροχή του ρεύματος.)

Τα 1000 δωρεάν εισιτήρια με ποιό τρόπο και πότε θα δοθούν;

Με δεδομένη την επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα της κεντρικής πλατείας, το αντίτιμο της παραχώρησης του χώρου έχει ήδη αποσβεστεί.

Φέτος έχει δεσμευθεί το ποσό των 20.500 ευρώ, για την διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, σε διάφορα σημεία της πόλης. Για τον εορταστικό στολισμό της πόλης έχει συναφθεί σύμβαση ύψους περίπου 48.300 ευρώ.

Από την παραχώρηση των πλατειών σε ιδιώτες για την τοποθέτηση ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, θα υπάρξουν έσοδα 3100 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα για το διάστημα από τις 2/12/2019 έως 7/1/2020 παραχωρούνται οι πλατείες Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική πλατεία ) και Ηρώων (Φλέμινγκ) με αντίτιμο 1500 και 1600 ευρώ αντίστοιχα. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι την κατανάλωση του απαιτούμενου ηλεκτρικού ρεύματος την επιβαρύνεται ο Δήμος .

Ο χώρος που παραχωρείται στην πλατεία Εθν. Αντίστασης είναι πλέον των 700 τ.μ και της πλατείας Ηρώων 400 τ.μ. Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι στην ουσία οι πλατείες παραχωρούνται σχεδόν δωρεάν.

Τελικά οι δημότες πληρώνουν διπλά το εορταστικό κλίμα. Τις απαιτούμενες δημοτικές δαπάνες έμμεσα μέσω τελών και φόρων και τους ιδιώτες μέσω των εισιτηρίων.

Η διοίκηση του Δήμου έστω και τώρα πρέπει να παρέμβει και να ελέγξει τις όποιες παραφωνίες υπάρχουν.

Δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.