ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για τα προβλήματα του Δήμου, ούτε να σταματήσουμε να αποφασίζουμε με δημοκρατικό τρόπο για την καθημερινότητα και το μέλλον της πόλης και των δημοτών.

Πρέπει λοιπόν και ως Δήμος να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες. Η τελευταία οικονομική επιτροπή έγινε «δια περιφοράς» χωρίς τη δυνατότητα τοποθετήσεων και ερωτοαπαντήσεων.

Σήμερα η διαπαραταξιακή επιτροπή πολιτικής προστασίας έγινε δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών χωρίς να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων. Μπήκαμε στο κόπο και στήσαμε μια τηλεδιάσκεψη με την πλατφόρμα που προτείνει η ΚΕΔΕ στο Webex. Όλοι οι συμμετέχοντες λάβανε την αντίστοιχη πρόσκληση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο για την τηλεδιάσκεψη.

Δυστυχώς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν υπήρχε η δυνατότητα να συνδεθεί ένας υπολογιστής ή ένα τηλέφωνο για να γίνει η τηλεδιάσκεψη.

Ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κος Βιδάλης συνδέθηκε στην τηλεδιάσκεψη αλλά δεν βρισκόταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρόλο αυτά δεσμεύτηκε ότι η επομένη οικονομική επιτροπή θα γίνει με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ζητάμε να αποφεύγονται η δια ζώσης συνεδριάσεις και τα δια περιφοράς συμβούλια. Να υιοθετηθεί η χρήση νέων τεχνολογιών και η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης που προτείνει η ΚΕΔΕ, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε όλα τα θεσμικά όργανα του δήμου και ΝΠΔΔ που αυτή την περίοδο χρειάζεται να πάρουν αποφάσεις.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Επικεφαλής Παράταξης
"Η Πόλη που θέλω" 

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.