ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Όταν τέλος Γενάρη στην πόλη μας κατέφθασε η μεγάλη κουστωδία κυβερνητικών για να εξαγγέλλει -μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης- το “σχέδιο Αναγέννησης του Υμηττού”, ως Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποιήσαμε για τις αντιπεριβαλλοντικές Μπίζνες που ετοιμάζονται στον Υμηττό με την συνδρομή και των Δημάρχων της περιοχής.

Αυτές τις μέρες μας αποκαλύπτεται ο ξεχωριστός ρόλος Δήμαρχου και Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης στους παραπάνω σχεδιασμούς. Η επιστολή του Δήμαρχου Αλίμου προς τον ΑΔΜΗΕ με την οποία διαπραγματεύεται την χωροθέτηση διαδημοτικού Νεκροταφείου για Ηλιούπολη και Άλιμο στον χώρο του ΚΥΤ, μιας και το «εμβληματικό έργο» του Λάτση, δεν συνάδει με ένα Κοιμητήριο στο Ελληνικό, μας αποκαλύπτει ότι το σχέδιο που καταθέτει είναι σε πλήρη γνώση και με την συνέργεια Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης.

Είναι δε, ακόμη πιο προκλητικό το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης που προβάλλει η επιστολή του Δήμαρχου Αλίμου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Εφόσον στο νέο ΠΔ προβλεφθεί χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηριού στο ακίνητο του ΑΔΜΗΕ εκτιμούμε ότι θα προκύψει μια σοβαρή ωφέλεια κοινωνικής ανταποδοτικότητας η οποία θα αποτελέσει την απαρχή για την συνεργασία των φορέων μας και θα συμβάλει στην θετικότερη αντιμετώπιση των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ με τους πολίτες»!!!

Δηλαδή με απλά λόγια οι Δήμαρχοι Αλίμου – Ηλιούπολης, ανταλλάσσουν την χωροθέτηση ενός διαδημοτικού Κοιμητηρίου με την νομιμοποίηση και μονιμοποίηση του ΚΥΤ στην περιοχή γνωρίζοντας την εκφρασμένη εδώ και χρονιά εναντίωση του λαού της περιοχής. Άλλωστε και μόνο η επιλογή τους να ανοίξουν διαπραγμάτευση και αλληλογραφία με τον ΑΔΜΗΕ αυτό επιβεβαιώνει!

Ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης μπροστά στην αποκάλυψη της επιστολής στην πρόσφατη  συνεδρίαση του ΔΣ, επιχείρησε κακήν – κακώς, να απεμπλακεί  από το περιεχόμενο αυτής της κατάπτυστης συναλλαγής. Επιβεβαιώνοντας ότι είναι γνώστης των εξελίξεων που έρχονται από παλιά’ όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, ανέφερε ότι το ΚΥΤ στην περιοχή θα αναβαθμιστεί λόγω των εξελίξεων στο Ελληνικό και ότι μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο ο ίδιος «είναι θετικός σε ένα διαδημοτικό κοιμητήριο που θα  αντικαταστήσει  το ΚΥΤ»!!!

Πιασμένος λέμε εμείς «με την γίδα στην πλάτη», ο Δήμαρχος, επιλέγει να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο. Αν όντως είναι όπως αναφέρει οι εξελίξεις, γιατί επέλεξε ως Δήμαρχος το ρόλο του σιωπηλού παρατηρητή σε ένα βλαπτικό για την πόλη και τους κάτοικους της αλισβερίσι με τον ΑΔΜΗΕ, του οποίου γνώριζε και το περιεχόμενο και τα αλλεπάλληλα επεισόδιά;

Γιατί απέκρυψε το περιεχόμενο αυτών των σχεδιασμών από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον λαό της πόλης; Τώρα πια ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στον Υμηττό και μόνο κατά ένα μέρος τους σε αυτή την φάση τους μαθαίνουμε μέσα από τις αντιπαραθέσεις των Δήμαρχων της παραλιακής ζώνης που διαγκωνίζονται από την μεριά τους ο καθένας για ένα μεγαλύτερο μερτικό και ρόλο στο εμβληματικό αναπτυξιακό έργο του ΛΑΤΣΗ στο Ελληνικό.

Ένα είναι βέβαιο. «Το σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης του Υμηττού» έχει πολλά βρώμικα επεισόδια που συνδέονται εκτός των άλλων και με τον χαρακτήρα της επένδυσης στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ και θα αποτυπωθούν και στο νέο Π.Δ. που ετοιμάζεται από την μεριά της Κυβέρνησης. Ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος που πέρασε η κυβέρνηση πρόσφατα μας προϊδεάζει σαφώς για το ποια οικονομικά και άλλα ποικίλα συμφέροντα επιχειρούν να  πάρουν κεφάλι και στον Υμηττό.

Όμως να είναι σίγουροι κυβέρνηση – δήμαρχοι της περιοχής ότι ο λαός και οι φορείς του δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χεριά. Θα τον βρουν απέναντι τους.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα.

Ο Δήμος να αποσυρθεί και να καταγγείλει ΤΩΡΑ τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στο σύνολο τους.

Όχι  Νεκροταφείο στον Υμηττό, να απομακρυνθεί το ΚΥΤ από την περιοχή,

Να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι διοικητικές πράξεις για τις  αυθαιρεσίες στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Να αποβληθούν από τον Υμηττό κάθε είδους καταπατητές και διεκδικητές, ιδιώτες, εκκλησιά, ΜΚΟ, φιλοδασική Εταιρία κλπ.

Να αποκλειστεί, μπροστά στο νέο Π.Δ. κάθε χρήση γης που εμπορευματοποιεί  τον χαρακτήρα του ΥΜΗΤΤΟΥ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.