ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Τη Δευτέρα 25-5-2020, στις 19.00, στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Μ.Παπαμαύρος», πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Μ.Παπαμαύρος», αντιπροσώπων της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης, αντιπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής και άλλους γονείς.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε, επίσης, συμμετέχοντας με αντιπροσωπεία, το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ του δήμου μας, με σχολικές καθαρίστριες που παρουσίασαν τη γλαφυρή πραγματικότητα που επικρατεί με την καθαριότητα στα Δημόσια Σχολεία. Υπήρξε μία πολύ πλούσια συζήτηση μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών με κύρια θέματα το νομοσχέδιο για την Παιδεία, την τροπολογία για την απευθείας μετάδοση του μαθήματος από την τάξη, τους όρους ανοίγματος των σχολείων, αλλά και συνολικά τη μόρφωση των παιδιών μας. Γονείς και εκπαιδευτικοί πήραμε το λόγο και ανταλλάξαμε απόψεις και πείρα αλλά και αποφασίσαμε ότι πρέπει να δράσουμε από κοινού σαν μία γροθιά. Όλοι όσοι παρευρεθήκαμε στη σύσκεψη συμφωνήσαμε στα παρακάτω:

«Αρχικά η απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να φέρει αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για συζήτηση στις σημερινές συνθήκες πανδημίας είναι εχθρική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονιούς.

Το νομοσχέδιο υποβαθμίζει παραπέρα το δημόσιο σχολείο και θίγει βαθύτατα τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει μόνο ανέξοδες εξαγγελίες για τον χώρο της Παιδείας, χωρίς να ξοδεύει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ χαρίζει απλόχερα δις ευρώ σε καναλάρχες, κλινικάρχες, ΝΑΤΟ κ.λπ. Το νομοσχέδιο έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, πατάει πάνω κι αποτελεί συνέχεια όλων των αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι οι μάσκες καλύπτουν τα στόματα αλλά όχι τη φωνή μας!

Παράλληλα η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε με διαδικασίες fast-track τροπολογία για την on-line μετάδοση του μαθήματος από την τάξη! Το μάθημα όμως είναι παιδαγωγική σχέση και πράξη, δεν είναι θέαμα! Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν είναι ηθοποιοί, είναι δάσκαλοι και μαθητές, που, μαζί με τους γονείς, αγωνιζόμαστε για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Δε θα επιτρέψουμε να μπουν κάμερες στις σχολικές τάξεις και να μετατραπεί η εκπαιδευτική διαδικασία σε ριάλιτι σόου!

Καταγγέλλουμε το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να φέρει σε συζήτηση, εν μέσω πανδημίας και με το εκπαιδευτικό, το γονεϊκό και γενικότερα το εργατικό λαϊκό κίνημα να μη μπορεί να κάνει πολύ μαζικές διαδικασίες και προβλέπει ανάμεσα σε άλλα:

Ø Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο στους 26, ελάχιστο όριο μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος 20 και 16 αντίστοιχα, άρα συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ σε Γυμνάσιο Λύκειο θα καθορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις!

Ø Χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που για 20 χρόνια οργώνουν την Ελλάδα και στηρίζουν τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Ø Αλλαγές στο Αναλυτικό Πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και εισαγωγή Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο (!) την ίδια ώρα που η καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι ζητούμενο και οι σχολικές τάξεις κλουβιά, κοντέινερ, ακατάλληλοι χώροι. 

Ø Γυμνάσιο - Λύκειο – εξεταστική αρένα. Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α΄ Λυκείου, που, όταν εφαρμόστηκε, άφησε μεταξεταστέους το 40% των μαθητών!

Ø Ανώτατο όριο  ηλικίας για εγγραφή στα ΕΠΑΛ τα 17 χρόνια: περιορισμοί και αποκλεισμοί μαθητών από την ειδικότητα επιλογής τους, στροφή τους στην ιδιωτική φτηνή κατάρτιση.

Ø Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών με τη βούλα των «κανονισμών» και της «αξιολόγησης». Ατέρμονος ανταγωνισμός με στόχο τη συγκάλυψη της κρατικής ευθύνης.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δε συνδιαλεγόμαστε με την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας που μας επιφυλάσσει: τοποθέτηση εκπαιδευτικών με ...«προτεραιότητες» στις ανάγκες της Ειδικής  Αγωγής, που οδηγεί χιλιάδες μαθητές χωρίς παράλληλη στήριξη, χωρίς τμήματα ένταξης παρά τις ανάγκες τους. Που αφήνει χιλιάδες κενά στα σχολεία ως και τον Μάη!

Λέμε ΟΧΙ στο μάθημα τηλε – SHOW!!!!

Απαιτούμε το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιηθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. ΤΩΡΑ να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα! Να μπει σχέδιο για σύγχρονες κτηριακές υποδομές.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, αποφασίζουμε να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα οργανώνοντας από κοινού τα παρακάτω:

  • Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο των ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Γονιών, Μαθητών και Φοιτητών, στις 26/5. Στις 19.00, στα Προπύλαια.
  • Στα πλαίσια της Πανελλαδικής μέρας Δράσης για την Παιδεία, την Πέμπτη 28/5, οργανώνουμε πλατιά ενημέρωση του λαού της περιοχής μας, στις 19.00, στην πλατεία Ειρήνης, στην Ηλιούπολη.
  • Συνυπογράφουμε το ψήφισμα του Σωματείου των σχολικών καθαριστριών με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Προχωράμε  σε παράσταση διαμαρτυρίας από κοινού με το γονεικό κίνημα και το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ στο Δήμο για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών, την Παρασκευή 29/5, στις 14.30, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.
  • Θέτουμε στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για την Παιδεία, την ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή μας, την τροπολογία για τις κάμερες στις τάξεις και τους όρους ανοίγματος των σχολείων.
  • Συμμετέχουμε σε όλες τις κεντρικές Κινητοποιήσεις για την Παιδεία.»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
"Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ"
Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα, 16346  Ηλιούπολη
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   - www.sepeilioupolis.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.