ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Με Επιστολή – Αίτημα προς τον Δήμο Ηλιούπολης απάντησε σήμερα το πρωί η Λαϊκή Συσπείρωση, στην προσπάθεια Κυβέρνησης, ΑΔΜΗΕ με την ανοχή των Δήμων, για αναβάθμιση του ΚΥΤ και την δημιουργία Διαδημοτικού Νεκροταφείου σε βάρος του Υμηττού και των κατοίκων της Ηλιούπολης.

Η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε

Κυρίες, κύριοι.

Χτες 16 Ιούλη δόθηκε στην δημοσιότητα από τον υπουργό Περιβάλλοντος η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που προετοιμάζει το νέο Προεδρικό Διάταγμα του Υμηττού και στην οποία αποτυπώνονται οι αντιπεριβαλλοντικές διατάξεις, που εισήγαγε ο πρόσφατος νόμος 4685/20 και κατά την άποψη μας απειλούν ευθέως τον δασικό χαρακτήρα του Υμηττού στο σύνολό του.

Ανάμεσα στις χρήσεις που προσδιορίζονται είναι και αυτή του ΚΥΤ των 400 KV   και σε συνάρτηση με την συγκεκριμένη χρήση και η δυνατότητα οριοθέτησης διαδημοτικού Νεκροταφείου στην περιοχή του ΚΥΤ!!!

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, τις αγωνίες και τους αγώνες των κατοίκων της πόλης και καταδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που όπως καταδεικνύουν και οι  εξελίξεις, άνοιξε την κερκόπορτα των αρνητικών εξελίξεων  στον Υμηττό, την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, όταν εν κρυπτώ και εν αγνοία τους ξεκίνησε τις δόλιες και άτοπες διαπραγματεύσεις με τον ΑΔΜΗΕ και τον Δήμο Αλίμου.

Με βάση τις τωρινές εξελίξεις ζητάμε ως Λαϊκή Συσπείρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να συνεδριάσει εκτάκτως ώστε  να εκτιμήσει και να πάρει αποφάσεις πάνω στις εξελίξεις και να αντιδράσει έγκαιρα στις καταστάσεις που προδικάζει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενόψει του νέου ΠΔ για τον Υμηττό που θα ακολουθήσει, κινητοποιώντας τους φορείς και τον λαό της πόλης για την προστασία του Υμηττού.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

  • Tσατσούλη Αναστασία
  • Κούλια Ζωή
  • Στυλιαρας Θωμάς
  • Χιωτέλης Γιάννης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.