ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το παρακάτω εισηγητικό που έστειλε με mail, η Δημοτική Αρχή της πόλης, κοινοποίησε στους Δημοτικούς Σύμβουλους, χτες το μεσημέρι, το κείμενο που καθώς αναφέρει, κατέθεσε στο πλαίσιο της Διαβούλευσης για την ΣΜΠΕ στον Υμηττό, με υπογραφή του Δημάρχου.

«Από: Δήμαρχος Ηλιούπολης <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>
Στάλθηκε: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 11:43 πμ
Θέμα: Απόψεις Δήμου Ηλιούπολης για τη ΣΜΠΕ όρους Υμηττού

Σας διαβιβάζουμε προς ενημέρωσή σας το πλήρες κείμενο που κατατέθηκε στα πλαίσια της διαβούλευσης και που περιγράφει διεξοδικά τις θέσεις του Δήμου μας, που προέκυψαν μετά από σοβαρή και πολυήμερη επεξεργασία της νομικής και της τεχνικής υπηρεσίας. Ο Δήμος Ηλιούπολης, ως όφειλε απέστειλε τις αιτιολογημένες θέσεις του, προς της Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΝ, στις 14 Αυγούστου 2020. Στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση»

Το πλήρες εισηγητικό εδώ σε PDF

Ένα Πρώτο σχόλιο.

Η Δημοτική Αρχή με το κείμενο της, που φυσικά και δεν εκφράζει ούτε τυπικά -ως όφειλε (άρθρο 65 3852/2010 αρμοδιότητες Δ.Σ )- ούτε ουσιαστικά, με βάση τις διατυπωμένες θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και  παρά τα αντιθέτως αναρτηθέντα στην Διαύγεια, ως δήθεν αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/7/2020.

1.  Αντιπαρατίθεται δήθεν με την χωροθέτηση του ΚΥΤ αξιοποιώντας τις κατά καιρούς θετικές αποφάσεις του ΣτΕ και εμμένει προκλητικά στην χωροθέτηση του Νεκροταφείου, ενώ γνωρίζει ότι στο επίπεδο της ΣΜΠΕ οι συγκεκριμένες χωροθετήσεις εμφανίζονται άμεσα και προκλητικά συναρτώμενες και μάλιστα υπό την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα  οι στρατηγικές επιδιώξεις του ΑΔΜΗΕ. Ζήτημα για το όποιο το κείμενο της Δημοτικής Αρχής ποιεί την Νήσσαν και δεν κάνει την ελάχιστη αναφορά.

2. Παρ’ ότι για το κείμενο του τελικά ο Δήμαρχος επικαλείται “την σοβαρή και πολυήμερη επεξεργασία” και της Νομικής Υπηρεσίας μαζί με την Τεχνική, φαίνεται καθαρά ότι πετάει στον κάλαθο των άχρηστων την άποψη  και τις θέσεις του  Προϊστάμενος της, ειδικά  στο μέρος εκείνο που αμφισβητεί  το ανοσιούργημα της δημοτικής αρχής για χωροθέτηση Νεκροταφείου και το επαναλαμβανόμενο ατόπημα της να υποστηρίζει ιδιοκτησία της ΔΕΗ στο χώρο του ΚΥΤ.

Με βάση καταρχήν τα παραπάνω έχουμε βαθειά την πεποίθηση ότι προσχηματικά και αβρόχοις ποσί Δημοτική Αρχή και Δήμαρχος, προσπαθούν να περάσουν στην επόμενη φάση του προεδρικού διατάγματος, με ενσωματωμένες πια τις αντιδραστικές κατευθύνσεις τις ΣΜΠΕ που άπλα θα κυνηγάνε σε εκείνη τη φάση «αγωνιστικά και σε υψηλούς τόνους» …ανεμόμυλους!!

Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.