ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταγγέλει την κυβέρνηση που αφήνει απλήρωτους τους αναπληρωτές και παράλληλα καλεί στη συμμετοχή όλα τα μέλη του μόνιμους και αναπληρωτές στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 15 Οκτώβρη.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λίγες μέρες μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις για τον «πρωτοφανή» αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών (την ώρα που ο «πρωτοφανής» αριθμός κενών στα σχολεία δεν έχει ακόμα καλυφθεί), η Κυβέρνηση και το Υπουργείο αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά ότι αντιμετωπίζουν τους αναπληρωτές ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Συμπληρώνοντας: «… Οι αναπληρωτές δεν είναι επαίτες. Είναι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τους χειρότερους όρους στην εκπαίδευση, που ταυτόχρονα σηκώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου. Ας καταλάβει ο «εργοδότης» μας, το Ελληνικό Κράτος, που με συνέπεια χρηματοδοτεί πολυεθνικές και μεγαλοεπιχειρηματίες, ότι δε θα διαπραγματευτούμε την επιβίωσή μας!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Λίγες μέρες μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις για τον «πρωτοφανή» αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών (την ώρα που ο «πρωτοφανής» αριθμός κενών στα σχολεία δεν έχει ακόμα καλυφθεί), η Κυβέρνηση και το Υπουργείο αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά ότι αντιμετωπίζουν τους αναπληρωτές ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Την ώρα που οι προσληφθέντες σε β΄ και γ΄ φάση ακόμα γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ προσωρινών και οριστικών τοποθετήσεων, περιοχών τοποθέτησης, προγραμμάτων και καθηκόντων, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι η αναλογία του μισθού τους για τον Σεπτέμβριο και ο μισθός του Οκτωβρίου θα τους καταβληθούν στις 9 Νοεμβρίου!!! Δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι ακόμα κι αυτή η μικρή «ανάσα», που περιμέναμε για να πληρώσουμε έξοδα μετακίνησης και προκαταβολές πανάκριβων ενοικίων, θα καθυστερήσει 40 ημέρες!!!

Δεν τους φτάνει που όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας ζούσαν με την αβεβαιότητα για την ημερομηνία καταβολής του μισθού, που ποτέ δεν ήταν σταθερή, τώρα  καταδικάζονται στην «επίσημη» απληρωσιά και αναγκάζονται να ζήσουν με δανεικά (αν βρεθούν) στο δύσκολο ξεκίνημα της ιδιαίτερης αυτής σχολικής χρονιάς. Θυμίζουμε στο Υπουργείο και στην περιβόητη Ενιαία Αρχή Πληρωμών ότι οι δυσβάσταχτες οικονομικές απαιτήσεις της ζωής στην οποία έχουν εγκλωβιστεί από το ίδιο το σύστημα που ζούμε, και το οποίο και αυτοί υπηρετούν, δεν περιμένουν. Ότι τα ενοίκια και οι λογαριασμοί πρέπει να πληρώνονται στην αρχή του μήνα και όχι στις 9! Ότι τα αντίτιμα που όλες οι Κυβερνήσεις τους έχουν επιβάλει στην υγεία, στην πρόνοια και στις υπόλοιπες ανθρώπινες ανάγκες είναι δυσθεώρητα! Δεν τα γνωρίζουν άραγε;;; Προφανώς και ναι…

Οι αναπληρωτές δεν είναι επαίτες. Είναι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τους χειρότερους όρους στην εκπαίδευση, που ταυτόχρονα σηκώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου. Ας καταλάβει ο «εργοδότης» μας, το Ελληνικό Κράτος, που με συνέπεια χρηματοδοτεί πολυεθνικές και μεγαλοεπιχειρηματίες, ότι δε θα διαπραγματευτούμε την επιβίωσή μας!

Καλούμε τους αναπληρωτές να συσπειρωθούν όλοι στα σωματεία μας και διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας!!

Τέρμα πια στον εμπαιγμό!! Οι αναπληρωτές είναι άνθρωποι με ζωή, όχι μόνο ελαστικά εργαζόμενοι!!

Συμμετέχουμε καθολικά, μόνιμοι και αναπληρωτές, στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Τρίτη 13 Οκτώβρη 6.30 μ.μ. Σύνταγμα καθώς και στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Πέμπτη 15 Οκτώβρη και την Απεργιακή Συγκέντρωση 10 π.μ. Προπύλαια!!

Να καταβληθεί άμεσα η αναλογία του μισθού του Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι προσλήφθηκαν σε β΄ και γ΄ φάση! Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι αναπληρωτές!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
"Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ"
Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα, 16346  Ηλιούπολη
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   - www.sepeilioupolis.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.