ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή ψήφισε, με την συνδρομή και άλλων παρατάξεων, το νέο ύψος των Δημοτικών Τελών και Φόρων της περιόδου 2021. Μείωσε τα Δημοτικά Τέλη στην κατοικία από 1,35 σε 1.28 ανά τετραγωνικό για δε την επαγγελματική στέγη από 3,6 σε 3,55 ανά τετραγωνικό!!!

Μια μείωση 7 λεπτών του ευρώ στην κατοικία και 0,5 λεπτών για την Επαγγελματική Στέγη, παρουσιάζονται από την μεν Δημοτική Αρχή ως γενναία μείωση τελών(!!!) και "ως μια καλή προσπάθεια" από τις παρατάξεις που τα ψήφισαν (Ψυρρόπουλος, Ευσταθίου, Ασβεστάς).

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέδειξε ότι ο κομπασμός της Δημοτικής Αρχής είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Τα ψίχουλα των απαλλαγών που ψήφισαν αντάμα Δημοτική Αρχή και οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις περισσότερο είναι ένας προσχηματικός και επικοινωνιακός φερετζές, για να συσκοτίσουν την μεγάλη αφαίμαξη που γίνεται αυτό τον διάστημα, σε βάρος των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών, με αιχμή τα Δημοτικά Τέλη και τους φόρους.

Αποφεύγουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις να πουν ότι μικροεπαγγελματίες και νοικοκυριά, θα συνεισφέρουν άμεσα και επιτόπου στα έσοδα του Δήμου για το 2021, με ένα επιπλέον ποσό, που θα ξεπεράσει το 1 εκ ευρώ! Το άμεσο αποτέλεσμα της επιβάρυνσης επί δυο (για 2020 και 2021) εκείνων των νοικοκυριών που μπήκαν στην διαδικασία της δήλωσης των επιπλέον τετραγωνικών που για την πόλη μας άγγιξαν ήδη τα 235 χιλιάδες τετραγωνικά!!!

Ξεχνάνε επίσης να αναφέρουν ότι τα "επιπλέον" τετραγωνικά δεν είναι κρυμμένα όπως θέλουν να τα εμφανίζουν κυβερνήσεις και Δήμαρχοι -ενοχοποιώντας τα νοικοκυριά- αλλά οι βοηθητικοί χώροι (αποθήκες και τα γκαράζ που ηλεκτροδοτούνται), που μέχρι σήμερα, ως γνωστόν, δεν υπολογίζονταν στα τέλη και τους φόρους και που πια μπαίνουν και αυτά στο "ταμείο" των Δήμων!

Ξεχνάνε επίσης να ενημερώσουν τους δημότες ότι το "χέρι" των Δήμων και του Δήμου μας κατ’ επέκταση, δεν θα τα αρπάξει μόνο σε αυτούς που δήλωσαν τα επιπλέον τετραγωνικά, αλλά θα πάει και στο Ε9 του καθένα. Ξεχνάνε ότι ο Δήμος θα επιβαρύνει -με πρόστιμο και αναδρομικά για 5χρονια πίσω- και αυτούς που δεν κατάλαβαν, ούτε ενημερώθηκαν, για το τι κρύβει η "φάκα" των τετραγωνικών που ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγούνταν επί μακρόν η ηγεσία της ΚΕΔΕ για να αντισταθμίσει την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης!!!

Τους διαφεύγει να συνυπολογίσουν ότι για παράδειγμα στην τιμή του 3,55/m2 για την Επαγγελματική Στέγη, εξισώνεται με προκλητικό τρόπο, το μικρομάγαζο με το SUPER MARKET!!! Το μαγαζί εστίασης που κλείνει εν μέσω πανδημίας με την Τράπεζα, η στέγη των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Σωματείων, των Κομμάτων κλπ με τις επιχειρήσεις!!!

Αποφεύγουν δηλαδή -όπως ο διάολος το λιβάνι- να πουν κουβέντα για την φοροεπιδρομή και των Δήμων, που όλα αυτά τα χρόνια έχει απογειωθεί, πλάι σε αυτήν των φορομπηχτικών μηχανισμών του Κράτους, τσακίζοντας ζωή και εισόδημα για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικροεπαγγελματίες που ρημάζονται μέσα στις συμπληγάδες της φτώχειας, της ανεργίας, της αναδουλειάς.

Ο δρόμος ως γνωστόν στρώθηκε χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις. Βρίσκεται σε παράλληλη πορεία με την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους. Αφαιρεί με άλματα, κρατικούς πόρους από κοινωνικές ανάγκες και τους  ρίχνει στην στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ο λεγόμενος "Δρόμος της ανταπόδοσης" και της εμπορευματοποίησης των Υπηρεσιών στους Δήμους και το νοικοκυριό καλείται να πληρώνει και να ξαναπληρώνει, για κοινωνικά αναγκαίες υπηρεσίες όπως γίνεται σήμερα, στην  Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό, τις Κοινωνικές Δομές και εξυπηρέτηση τις περισσότερες φορές να μην απολαμβάνει. Μια πολιτική που ακολουθούν, χωρίς αναστολές. Δημοτική Αρχή, Δημοτικές Παρατάξεις και οι διάφοροι "ανεξάρτητοι" Δημοτικοί Σύμβουλοι που οδηγό έχουν την αστική πολιτική και μήτρα τους τα αστικά κόμματα που την προβάλλουν ως μονόδρομο.

Το "έργο" γνωστό και γνώριμο. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακά τρικ, που στις μέρες μας έχουν απογειωθεί. Όπως όμως και να το ζυγίσει κανείς παραμένει, ως πολιτική αναίδεια, να μιλάς για "γενναία μείωση τελών", όταν από τα τσακισμένα νοικοκυριά τους παίρνεις τα οκτώ (8) και δεν τους πήρες... και τα δέκα 10!!

Αυτή είναι η ουσία της απόφασης της Δημοτικής Αρχής, που πήρε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, χέρι με χέρι με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις και τους "ανεξάρτητους" συμβούλους, όσον αφορά στα Δημοτικά Τέλη και Φόρους!!!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μάλλον ως κακόγουστο επικοινωνιακό happening, μπορεί κάνεις να προσεγγίσει την "πρωτοβουλία" -της Δημοτικής Αρχής- "για την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις". Όταν μάλιστα γνωρίζει από πρώτο χέρι, ότι στο πλιάτσικο των κατασχέσεων και του νέου πτωχευτικού Κώδικα, που θα παιχτεί το επόμενο διάστημα, που θα  βγάλει στην "σέντρα" σπίτι, βίος και ζωή μεροκαματιάρηδων ανθρώπων, δεν συμμετάσχουν μόνο οι τράπεζες αλλά και οι φορολογικοί μηχανισμοί του Κράτους και μαζί και οι Δήμοι!! Το ερώτημα είναι, τι κάνεις για αυτό που σε αφορά?

Εδώ δεν βρίσκουν αντίκρισμα τα φιγουρατζίδικα λόγια της Δημοτικής Αρχής!!!

Στον ένα χρόνο ευθύνης της, στην διοίκηση του Δήμου, μπλοκάρισε ήδη το Α.Φ.Μ και κατάσχεσε τους λογαριασμούς σε 180 συμπολίτες μας!!!

Κατά τα άλλα για μια ακόμη φορά απέρριψε πανηγυρικά, την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν και να μειώσει ουσιαστικά τα τέλη για νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες.

Να μπλοκάρει ΤΩΡΑ κάθε διαδικασία κατάσχεσης σε συνδημότες μας, που αδυνατούν λόγω κατάστασης να πληρώσουν στο Δήμο, μέχρις ότου η κυβέρνηση να αποδεχτεί την δυνατότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζει, με ευθύνη του και όπου είναι κοινωνικά επιβεβλημένο, την δυνατότητα πολλαπλών δόσεων ή και την διαγραφή χρεών.

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, οι Μάσκες προβάλλονται από τους επιστήμονες ως μέσο προστασία της Υγείας. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε, όσο μας αφορά, να  γίνουν προσωπείο ή φίμωτρο για το Δίκιο και το Αναγκαίο σήμερα!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.