ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

H Ενωση ΕΒΕ Ηλιούπολης, μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης και το Σωματείο Συνταξιούχων Ηλιούπολης Δαφνης Υμηττού, θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης για τη στελέχωσή του και ιδιαίτερα του ιατρείου covid-19 και με παιδιάτρο, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τεστ και σε παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας, που ξεγυμνώθηκαν την περίοδο της πανδημίας, εξακολουθούν να είναι εδώ, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν και πάλι σε Lockdown, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει το υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας. Τα Νοσοκομεία γίνονται πάλι νοσοκομεία μιάς νόσου, αφού μειώνουν κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Παράλληλα, με αφορμή την πανδημία, άδραξαν την ευκαιρία και πέρασαν ένα σωρό αντιλαϊκά μέτρα. Και συνεχίζουν! Τα νομοσχέδια που έχουν έτοιμα για το επόμενο διάστημα είναι περίπου 30 και όλα αντιλαϊκά!

Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας, που βιώνουμε καθημερινά, εκθέτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που τονίζοντας μόνο την ατομική ευθύνη, συνεχίζει να αφήνει εμάς και τις οικογένειές μας απροστάτευτους/ες σε όλους τους μήνες της πανδημίας. Συνεχίζουν να λείπουν εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, όπως και ο αναγκαίος εξοπλισμός. Σε περίοδο υγειονομική κρίσης, αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας και να τις εντάξει στο κρατικό προγραμματισμό, μοιράζει ζεστό χρήμα σε κλινικάρχες και ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα.

Αυτήν την πραγματικότητα βιώνουμε και στην Ηλιούπολη, που με πληθυσμό 81.000 κατοίκων, έχει ένα Κέντρο Υγείας που συρρικνώνεται συνεχώς, με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ, που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αποτέλεσμα, το ΚΥ Ηλιούπολης, που το 2008 είχε 108 γιατρούς, το 2013 78 γιατρούς, το 2019 26 γιατρούς, σήμερα με βάση τα ηλεκτρονικά ραντεβού, έχει 15 γιατρούς που καλύπτουν 11 ειδικότητες και το Ιατρείο Covid-19, που δεν εξετάζει παιδιά ελλείψει παιδιάτρου!

15 γιατροί για να καλύψουν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε 81.000 ανθρώπους!!!

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες, τις δικές μας και των οικογενειών μας, για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση. Αντί όμως να καλύπτει το κράτος αυτές τις ανάγκες μας, με δωρεάν υπηρεσίες, μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες στην υγεία, τις δικές μας και των παιδιών μας, ως “κόστος” για το κράτος και “όφελος” για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Δεν αποδεχόμαστε ως «κανονικότητα» την πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που καθιστούν την υγεία μας εμπόρευμα αντί κοινωνικό αγαθό. Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ.
  • Διενέργεια δωρεάν τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.
  • Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται (γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, αθλίατροι κα.) για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης και να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.
  • Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού στα σχολεία και ΜΜΜ.
  • Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών δομών υγείας με την ευθύνη του κράτους, ενίσχυση με τις απαραίτητες κλίνες ΜΕΘ, ενίσχυση των απλών κλινών νοσηλείας.
  • Άμεση πρόσληψη στο Κ.Υ. Ηλιούπολης Παιδιάτρου για το Ιατρείο Covid-19, ώστε να μπορεί να εξετάζει και παιδιά κάτω των 14 ετών.

Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,
για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
& ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.