ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα Κορωνοϊού στους εργαζόμενους και τις δομές του Δήμου μας. Τα απανωτά κρούσματα στο Δημαρχείο και στα σχολεία, τα βρίσκουμε αυτές τις μέρες και στους εργαζομένους στους Παιδικούς Σταθμούς, με αποτέλεσμα να κλείσει ο 5ος Παιδικός σταθμός.

Η εικόνα στην πόλη μας είναι μέρος της γενικευμένης Πανδημίας στην Χώρα που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το επώδυνο για το λαό αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης, που ξεχείλωσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θέτοντας την υγεία του λαού κάτω από το πρίσμα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών κερδών.

Οκτώ μήνες από το πρώτο κύμα της Πανδημίας, είναι η κυβέρνηση που άφησε ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πάστωσε τα παιδιά στα σχολεία, για να τα κλείσει γρήγορα.

Άφησε στο έλεος ενός δευτέρου κύματος της Πανδημίας –που όλοι ξέραμε ότι έρχεται και οι επιστήμονες όριζαν ως δριμύτερο– τις προνοιακές δομές για τα Παιδιά και τους Ηλικιωμένους, χωρίς προσωπικό, χρηματοδότηση, χωρίς test για έλεγχο.

Στοιβάζει προκλητικά τους ανθρώπους του μόχθου στα ΜΜΜ.

— Άφησε στην «ευχέρεια» των εργοδοτών τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλείας.

Δεν μας πείθουν πια οι «εθνικές» κορώνες των κυβερνόντων, «Έχουμε Πόλεμο, πρώτα η Υγειά»!!! Ένας Πόλεμος που μόνιμο μαχητή και θύμα έχει το λαό και τα παιδιά του.

Μας «μπούκωσε» η σημαία της ατομικής ευθύνης!

Την βάλαμε πολλάκις μπροστά και διέξοδο δεν μας έδωσε, δεν μας έδωσε μεροκάματο για το σπίτι, ασφάλεια στην μετακίνηση με τα ΜΜΜ. Δεν μας έκλεισε ραντεβού για γιατρό και test όταν το χρειαστήκαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν αναχαίτισε τον εκβιασμό του αφεντικού που θέλει 10ωρο και 12ωρο. Δεν ελάφρυνε από την θηλιά των χρεών το μικρομάγαζο!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε και πληρώνουμε και δεν χωράει από κανένα από τους ιθύνοντες το «δεν γνώριζα», «κάνουμε ότι μπορούμε», «φταίνε οι νέοι στις πλατείες», οι διαδηλώσεις των εργαζομένων γιατί δεν χωνεύουν εύκολα  «το σφάξε με  αγά μου να αγιάσω».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί με ευθύνη απέναντι στις εξελίξεις. Να σταματήσει να επικουρεί το σχεδιασμό και το έργο της Κυβέρνησης. Να πάψει να κρύβεται πίσω από τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ όταν πρέπει και επιβάλλεται να παρέμβει για την προστασία των εργαζομένων και των δομών του Δήμου. Όλοι πια γνωρίζουμε ότι δεν έχουν οδηγό τους, τις επιστημονικές κατευθύνσεις αναχαίτισης της Πανδημίας αλλά τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την υγεία και την προστασία του λαού ως κόστος.

Να ενεργήσει άμεσα και με όλα τα μέσα για την προστασία τους.

Να τρέξει Τώρα μέτρα προστασίας τους, μακριά και ενάντια από τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης εφόσον χρειάζεται.

Να αποσυμφορήσει τους εργαζομένους στους χώρους του Δημαρχείου.

Να μεριμνήσει άμεσα για test σε όλους στους εργαζομένους. Να ιεραρχήσει τους εργαζόμενους στις καίριες και ευαίσθητες δομές του Δήμου, όπως είναι το γηροκομείο ΤΑΒΙΘΑ, το  Βοήθεια στο Σπίτι -που κάθε μέρα μπαίνουν στο σπίτι  80 γερόντων χωρίς κανένα test μέχρι σήμερα- στους Παιδικούς Σταθμούς που μετά το Σεπτέμβρη πρέπει να …συναντηθούν με τον Κορωνοϊό  για να τους γίνουν test!!! Στους εργαζόμενους της Καθαριότητας που θα είναι και πάλι αυτοί που θα πρέπει σταθούν όρθιοι μέχρι τέλος.

Να σταματήσει Τώρα τις μετακινήσεις προσωπικού που τρέχει αυτές τις ημέρες  στους Παιδικούς Σταθμούς. Μια ανεύθυνη ενέργεια -που κονιορτοποιεί την κεντρική κατεύθυνση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και που έχει ως ελάχιστη προϋπόθεσή τις σταθερές ομάδες παιδιών και προσωπικού. Οι μετακινήσεις από Σταθμό σε Σταθμό,  από άλλες υπηρεσίες στους Παιδικούς, με το επιχείρημα να κρατηθούν σε λειτουργιά όλες οι μονάδες- έχει κοντά και επικίνδυνα ποδάρια. Γρήγορα θα διασπείρει την Νόσο και θα  κλείσει όλες τις δομές.

Να ενισχύσει άμεσα με το αναγκαίο υγειονομικό και το άλλο προσωπικό το Γεροκομείο ΤΑΒΙΘΑ, στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Να σταθεί η Δημοτική Αρχή με υπευθυνότητα στα ζητήματα που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους.

Είναι αυτοί που δίνουν την μάχη και αυτοί που πρώτοι αναμετριούνται με τις ελλείψεις και τους κίνδυνους της Πανδημίας.

Δεν «φτουράνε» τα  λόγια και τα ψεύτικα χειροκροτήματα!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.