ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η παράταξη «Η Πόλη που θέλω» δια της εκπροσώπου της στο Δ.Σ. του Ν.Π του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης κ. Μαίρης Παπαθανασίου, καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία Δευτέρα του 2020.

Τίποτα από όσα συζητήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει γίνει, παρά μόνο ο ορισμός του αντιπροέδρου.

Τι έχει απογίνει ο προϋπολογισμός του 2020 που ψηφίστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020 και όλα τα ποσά στο εισηγητικό του προϋπολογισμού του 2021 είναι μηδενικά; Να ξεκαθαρίσει άμεσα τι συμβαίνει με τον προϋπολογισμό του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Ζητήσαμε να γίνει απολογισμός για τα παρελθόντα έτη, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα χρηματικά ποσά που έχουν δαπανηθεί για τη λειτουργία του τη συντήρηση του και το έργο που έχει παραχθεί, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις.

Από το 2013 έως και το 2020 υπάρχουν αναρτημένες μόνο οι αποφάσεις έγκρισης στη Διαύγεια χωρίς να υπάρχουν συνημμένοι οι σχετικοί πίνακες των προϋπολογισμών. Τελικά φαίνεται ότι ο Δήμαρχος συνεχίζει την ίδια τακτική που ακολουθήθηκε και τα προηγούμενα έτη και δεν επιθυμεί την διαφάνεια.

Ζητήσαμε να γίνεται έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και να χρησιμοποιηθεί το διπλογραφικό σύστημα και στο Ν.Π. του Μουσείου όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Την περίοδο που το μουσείο είναι κλειστό λόγω συνθηκών πανδημίας, θα μπορούσαν να γίνουν οι κατάλληλες κτιριακές εργασίες συντήρησης, ώστε να μην γεμίζει η αίθουσα νερά μετά από βροχή. Η επαναλειτουργία του μουσείου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πρέπει να το βρει ανανεωμένο για τους επισκέπτες αλλά κυρίως για τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων της Ηλιούπολης.

Ως παράταξη θεωρούμε ότι πρέπει το μουσείο να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα χώρο παρουσίασης εκθεμάτων. Το μουσείο πρέπει να αποτελέσει ένα πόλο έλξης μέσω της ανάδειξής του ως χώρο πολιτισμού, τέχνης, πραγματοποίησης ημερίδων αλλά και της αξιοποίησης του αίθριου χώρου της αυλής του ως χώρου συνάντησης και συζήτησης.

Όμως μέχρι να γίνουν όλα αυτά η παράταξή μας θα συνεχίζει να επιδιώκει την διαφάνεια όσον αφορά την διαχείριση των οικονομικών του μουσείου και το άνοιγμα του στο ευρύ κοινό όσον αφορά τη λειτουργία του και την αξιοποίησή του.

Για την δημοτική παράταξη Ηλιούπολης
"Η Πόλη που θέλω"
Ο επικεφαλής Γαβριήλ Αραμπατζής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.