ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ηλιούπολης έστειλε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης για την απαράδεκτη όπως χαρακτηρίζει καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή από δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και ανέργους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων τόσο για επαγγελματίες όσο και για εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή καθώς και άνεργους. Η απαλλαγή αφορά το τετράμηνο Νοέμβριος 2020 – Φεβρουάριος 2021.

Στη σχετική πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης κατατέθηκαν ορισμένες αιτήσεις για 3-4 μέρες. Στη συνέχεια η πλατφόρμα «έκλεισε» και δεν γίνονται πλέον δεκτές αιτήσεις εδώ και ενάμιση μήνα.

Θεωρούμε την καθυστέρηση αυτή απαράδεκτη. Επιβαρύνει την δυσχερή θέση των επαγγελματιών της πόλης μας, ιδιαίτερα των αυτοαπασχολούμενων, όπως άλλωστε και των εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή και των ανέργων.

ΖΗΤΑΜΕ:

- Να ανοίξει άμεσα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου για την κατάθεση αιτήσεων. Να ενημερωθούν με ευθύνη του Δήμου όσοι χρειάζεται να κάνουν επανακατάθεση αίτησης, ή να γίνουν αποδεκτές ντε φάκτο οι αιτήσεις τους.

- Να γίνονται αποδεκτές και χειρόγραφες αιτήσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης.

- Να επεκταθεί η απαλλαγή και για το μήνα Μάρτιο, καθώς το lockdown συνεχίστηκε στη διάρκειά του, καθώς επίσης και για κάθε μήνα που συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα (πχ εστίαση).

- Να κληθούν για να ενταχθούν οι επαγγελματίες που υφίστανται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις λογ/σμών κλπ) στις ρυθμίσεις του νέου νόμου για χρέη προς τους Δήμους.

- Να καλούνται όλοι οι μαζικοί φορείς στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, ώστε να ενημερώνονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.