ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Εργατικό ατύχημα είχαμε πριν λίγες μέρες στο γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης. Κατά τη διάρκεια της περισυλλογής ογκωδών απορριμμάτων έσπασε το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου ενώ επάνω βρισκόταν ο συνάδελφος που ευτυχώς δεν χτύπησε.

Για άλλη μια φορά είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Για το ατύχημα δεν φταίει η κακιά στιγμή αλλά η παλαιότητα του οχήματος καθαριότητας, καθώς και η έλλειψη ελέγχου και συντήρησης λόγω της έλλειψης προσωπικού στο συνεργείο του δήμου, μόλις 3 μηχανικοί αυτοκινήτων για πάνω από 100 αυτοκίνητα.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, με αυξημένο όγκο εργασίας, οι διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα οι συνεχείς βλάβες στον μηχανολογικό εξοπλισμό, φορτώνονται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των γνωστών «υποζυγίων», των εργαζομένων που οι ζωές τους θεωρούνται αναλώσιμα είδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η ασφάλεια μας για την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα αλλά και των προηγούμενων αποτελούν κόστος. Ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Φτάνει πια. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν σακατευτεί. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θρηνήσει. Αρκετά παιδιά έμειναν ορφανά γιατί οι κυβερνήσεις αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να πάρουν ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και του στόλου σχημάτων με κρατική χρηματοδότηση.
  • Απόσυρση και παροπλισμό των παλιών αυτοκινήτων με άμεσο έλεγχο από το τεχνικό ασφαλείας σε συνεργασία με το συνεργείο.
  • Επαναλειτουργία της πλάστιγγας.

ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.