ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), καλεί τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου από τις 11.00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου & συγκέντρωση στις 12.00 μ.μ. στο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (Βασ. Σοφιας 15).

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!!!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023
11.00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00μ.μ. στο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (Βασ. Σοφιας 15)

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Παίζουν με την αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων. Δεν φτάνει που η πλειοψηφία των δημάρχων νουθέτησε χιλιάδες συμβασιούχους, λέγοντας τους να πάνε στα δικαστήρια, όπου θα τους στήριζαν, τώρα υλοποιούν και τις αποφάσεις της κυβέρνησης κάνοντας εφέσεις σε πρωτόδικες θετικές αποφάσεις που μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Αυτό έγινε και με τους συναδέλφους συμβασιούχους στο Δήμο Αγίου Δημητρίου όπου συνεχίζουν να είναι όμηροι των πολιτικών των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής παρά το γεγονός ότι έχουν πρωτόδικη θετική απόφαση του δικαστηρίου για μετατροπή των συμβάσεων τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε αποφάσεις του υπουργείου, της αποκεντρωμένης διοίκησης, της δημοτικής αρχής. Συνεχίζουν να δουλεύουν με το άγχος και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας.

Οι δηλώσεις και τα μεγάλα λόγια της Δημάρχου, αλλά ακόμα και η θετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σεπτέμβρη του 2022, ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, αλλά θα «συμμορφωθεί» με την απόφαση της πρωτόδικης δίκης που μετέτρεπε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, όχι απλά αποδείχθηκαν κενό γράμμα, αλλά η δήμαρχος προχώρησε και έκανε αίτηση αναίρεσης ώστε οι συνάδελφοι να δικαστούν στον Άρειο Πάγο, δηλαδή στον ανώτατο βαθμό.

Η δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου ….«πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Η δήμαρχος όχι απλά δεν υπερασπίσθηκε τους συναδέλφους στο δικαίωμα τους στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, αλλά συνειδητά τους κορόιδευε. Δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι είναι μαζί τους, ότι τους υπερασπίζεται κ.λ.π. αλλά την ίδια ώρα φρόντιζε να συμμορφωθεί με τις πολιτικές που τους στέλνουν στην ανεργία.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι όλες οι κυβερνήσεις, οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων και η πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν τις ίδιες πολιτικές.

Σκοπός και στόχος τους το τσάκισμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάσταση της με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές και ιδιώτες. Αυτό επιτάσσει η πολιτική της ΕΕ, η πολιτική της λειτουργίας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που μετρούν τα δικαιώματα μας στην υγεία, την ασφάλεια την εργασία ως κόστος και τα τσακίζουν για να έχουν οφέλη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.   

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση:

  • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΦΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
  • ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Να τους τιμωρήσουν με όλους τους τρόπους. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ανακυκλώσιμα υλικά που σήμερα μας έχουν ανάγκη και μας κρατάνε και αύριο μας πετάνε στην ανεργία.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ Δουλειά.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.