ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η 1η ΜΑΗ δεν είναι αργία! Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη φτώχια. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα ήρθε η σειρά μας, να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Σήμερα, 130 χρόνια από τον πρώτο μαζικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς το 1894 στην Αθήνα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία όλων των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί το 8ωρο, να καθιερωθεί η 6ήμερη ή και 7ήμερη εργασία, οι 13 ώρες εργασίας την ημέρα. Σήμερα που η τεχνολογία μπορεί να μπει στην υπηρεσία των εργαζόμενων και να μειώσει δραστικά τον κόπο και τον απαιτούμενο χρόνο για κάθε εργασία, γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ώρο-5μερο-35ώρο. Γίνεται ακόμα πιο φανερή η κλοπή του ελεύθερου χρόνου μας από τα κάθε λογής «αφεντικά», για να παραφουσκώνουν τις τσέπες τους από τον απλήρωτο κόπο μας..  

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Δεν έχει καμιά δουλειά στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ύδρα. Δεν θα στείλουμε κανένα φαντάρο να γίνει κρέας στα συμφέροντα των εφοπλιστών και  των βιομηχάνων, του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΈ. Καμιά βοήθεια στους φονιάδες των λαών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, που αγκαλιάστηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και είχαν τεράστια επιτυχία, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να τις υπομονεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης της χώρας μας ότι με την πάλη της θα πάρει όλα αυτά που της ανήκουν!

Παίρνουμε τη σκυτάλη, ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ για:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και της χαμένης διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.
  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5μερο – 35ωρο!
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  • Καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
  • Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και  Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την ΑΠΕΡΓΙΑ της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα.

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ                                            ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ      

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.