ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και κάθε εργάσιμη Παρασκευή μέχρι τέλος Μαρτίου και ώρα 9.30 - 11.00, τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στους χώρους του Δημοτικού Ωδείου, ένα ειδικά σχεδιασμένο κι ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη μουσική.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να εξερευνήσουν τα παιδιά τη μουσική, να κατανοήσουν τη φύση και τη σημασία της, και να την προσεγγίσουν σαν ένα ευχάριστο ταξίδι στη δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.

«Ταξίδι στον κόσμο της Μουσικής»
Απευθύνεται σε μαθητές Γ' – Στ' τάξης

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Λεωνίδας Κανάρης και καθηγητές του Ωδείου, θα παρουσιάσουν κλασικά και μοντέρνα μουσικά όργανα με διαδραστικό τρόπο, ενώ με την καθοδήγησή τους τα παιδιά θα σχηματίσουν φωνητικά και οργανικά σύνολα, ώστε να βιώσουν την εμπειρία της μουσικής πράξης (περισσότερο ή λιγότερο αυτοσχέδια), καθώς και της καλλιτεχνικής συνεργασίας.

«Ζωγραφίζοντας με τη Μουσική»
Απευθύνεται σε μαθητές Α΄και Β΄τάξης

Τα παιδιά μυούνται στον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από την ακρόαση κλασικών μουσικών έργων, την αφήγηση παραμυθιών και την πρώτη τους γνωριμία με τα μουσικά όργανα. Παράλληλα δημιουργούν εικόνες και αποτυπώνουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις τους. Εμψυχώνουν οι δάσκαλοι μουσικής: Νίκος Καραχάλιος, Νατάσα Σεκλειζιώτη &  Γιώργος Σπανόπουλος.

Τα προγράμματα απευθύνονται (ανά τάξη) σε γκρουπ των 25 περίπου μαθητών.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε κάθε Τρίτη και Παρασκευή 8:30 – 9:30 ή Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη ( 12.30-13.30) στο τηλέφωνο 210 9967551.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.