ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Το 2018, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκίνησε, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα».

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών βιβλιοθηκών ως κέντρων άτυπης εκπαίδευσης, όπου η γνώση προσεγγίζεται μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα πολλά βιβλία.

Μετά την επιτυχή εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 4 συναντήσεων κάθε μήνα, στις βιβλιοθήκες του Δικτύου που συμμετείχαν από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2018, το πρόγραμμα συνεχίζεται για το σχολικό έτος 2018-2019.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συμμετέχει κι αυτή στην προσπάθεια να υπάρχει στην βιβλιοθήκη κάθε μήνα ένα θέμα, όπου θα γίνεται η αφορμή για συναντήσεις παιδιών.

Τον Οκτώβριο θα έχουμε μια εξερεύνηση πραγματικών και φανταστικών τόπων έτσι όπως περιγράφονται στη λογοτεχνία. Ένα παιχνίδι αναγνώρισης θα μας ταξιδέψει από τη «Χώρα των θαυμάτων» έως τα «Ψηλά βουνά», χάρτες θα μας δείξουν το δρόμο. Θα φτιάξουμε δικές μας ιστορίες για τόπους που γνωρίζουμε ή φανταζόμαστε και τέλος, θα γιορτάσουμε την επέτειο του ’40 και της κατοχής με ένα αφιέρωμα στην Αθήνα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Οι επόμενες συναντήσεις αφορούν παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών και θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 12/10/2018
17:30-19:30
Φτιάξε μια ιστορία για έναν τόπο που ξέρεις ή φαντάζεσαι
Με προεγγραφή ομάδες 15-20 παιδιών

Παρασκευή 19/10/2018
17:30-19:30
Η Αθήνα του 1940 και της κατοχής μέσα στα βιβλία της Άλκης Ζέης και της Ζώρζ Σαρή

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Θεανώ Χριστοπούλου στο τηλέφωνο: 210 9948344.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.