ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης ενημέρωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ως εξής:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης υποδέχεται τους μικρούς της φίλους στο Παιδικό Τμήμα, με εορταστικές και πρωτομαγιάτικες κατασκευές, ανοιξιάτικα παιχνίδια και πασχαλινές ιστορίες.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως και ο Δήμος Ηλιούπολης, εξ αφορμής της προσκυνήσεως του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Αικατερίνης, προερχόμενου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2024 κλήρος και λαός το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης Πασχαλινών δώρων, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και Κατοίκους της πόλης ότι ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΜΠ στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά του δημοτικού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης από τις 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2024 και από τις 8 έως 10 Μαΐου 2024.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

O Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος με ανάρτησή του νωρίτερα στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ενημερώνει τους Ηλιουπολίτες ότι η Διοίκηση του πρώην Δημάρχου κ. Χατζηδάκη στοίχισε στο Δήμο Ηλιούπολης 8.000.000 ευρώ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η 1η ΜΑΗ δεν είναι αργία! Είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη φτώχια. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα ήρθε η σειρά μας, να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της επικινδυνότητας των σχολικών κτιρίων της Ηλιούπολης.

Σε συνέχεια της χθεσινής του ανάρτησης στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος με επιστολή του ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, δηλώνοντας ρητά ότι η Διοίκηση Χατζηδάκη στοίχισε στους Δημότες 8.000.000 ευρώ.

100 πρώτες μέρες της νέας Δημοτικής Αρχής και θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Δημότες & Κατοίκους ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας δίνουμε καθημερινή μάχη σε όλους τους τομείς με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 9:00 π.μ έως τις 14:00 θα διεξαχθεί στο Δήμο Ηλιούπολης «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας» με θεματικό πεδίο «Δασικές Πυρκαγιές» (Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση) σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο απευθύνεται σε Εγγεγραμμένα Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λιβάνιο, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση για τους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ που συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο από τους 142 που ήταν αρχικά, οι οποίοι προσελήφθησαν για την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως και για το μισθολογικό κόστος των 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55-67 της ΔΥΠΑ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας «Η Γειτονιά μας», που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει περισσότερο την έννοια της γειτονιάς που χαρακτηρίζει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την «Επέκταση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» σε γυναίκες του Δήμου Ηλιούπολης από 50 έως 75 ετών ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για τις ημερομηνίες 7-20 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση όλων των γυναικών στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει δυναμικά την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00-20:00, με ομιλητή τον Γιώργο Βέη, Ποιητή, με θέμα «Το άλλο πρόσωπο της Ποίησης: Το ταξίδι».

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Κειμενο

Αγαπητοί Συνδηµότες,

η απόφασή μου να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου ως Δήµαρχος Ηλιούπολης στις επερχόµενες δηµοτικές εκλογές είναι πάνω απ’ όλα μία απόφαση ΕΥΘΥΝΗΣ για την πόλη που αγαπώ και σέβοµαι για όσα μου προσφέρει καθηµερινά. Η έντονη αυτοδιοικητική μου εµπειρία από το 2010 μου δίδαξε ότι ο αγώνας είναι μεγάλος και δύσβατος, πρέπει να κοιτάζεις μόνο μπροστά και με οδηγό την ΑΛΗΘΕΙΑ. Από το 2014 εκφράζετε μία βαθιά εµπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τοποθετώντας με στην πρώτη θέση σε ψήφους, γεγονός που με οπλίζει με τόλµη και θάρρος για την επόµενη μέρα στην πόλη μας. Ο προσωπικός μου αγώνας ξεκίνησε από την επόµενη μέρα της εκλογής μου ως 1ος Δηµοτικός Σύµβουλος σε όλη την Ηλιούπολη με συνεχείς παρεµβάσεις, διεκδικήσεις και εποικοδοµητικές προτάσεις κατά τη διάρκεια όλων των δηµοτικών συµβουλίων.

Όσο και να έβλεπα ότι κάποιοι κλείνονταν στα γραφεία τους, εγώ επέλε-ξα από την πρώτη στιγµή να ακολουθήσω το δρόµο της πραγµατικής πολιτικής που διεξάγεται στις γειτονιές, εκεί που εντοπίζονται τα ουσιαστικά προβλήµατα της καθηµερινότητας. Το ίδιο πραγµατοποιήσαµε ως παράταξη από το 2021 που είχα την τιµή να αναλάβω Πρόεδρος. Βρεθήκαµε μαζί με τη δηµοτική οµάδα και τα μέλη της παράταξης σε όλες τις γειτονιές της Ηλιούπολης, σε όλα τα πάρκα για να ακούσουµε τα πραγµατικά προβλήµατα των ∆ηµοτών και να τα δούµε με τα μάτια μας. Ξεκίνησε το έργο της καταγραφής των προβληµάτων σε όλη την πόλη με τις λιγοστές μας δυνάµεις από τη μία, αλλά με την πιο ισχυρή θέληση από την άλλη να αλλάξουµε την πόλη μας και να κάνουµε την Ηλιούπολη πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Οι προτάσεις για το Πρόγραµµά μας που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι προτάσεις στις οποίες καταλήξαµε ΜΑΖΙ! Αποτελούν προτάσεις που προέρχονται από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους κατοίκους για την ανεύρεση των βέλτιστων λύσεων υπέρ της αειφορίας και της βιώσιµης ανάπτυξης. ΘΕΛΟΥΜΕ να συνδέσουµε τη γνώση και την εµπειρία με την ανανέωση και την καινοτοµία. Το πρόγραµµά μας είναι πρόγραµµα δεκαετίας και η κλιµακούµενη εφαρµογή του θα δηµιουργήσει την Ηλιούπολη του μέλλοντος, με μία νέα ξεχωριστή ταυτότητα και υψηλή ποιότητα ζωής την οποία θα καθορίζουµε ΜΑΖΙ, μέρα-μέρα, αναδιαρθρώνοντας το σχέδιό μας για την πόλη σύµφωνα με τις εξατοµικευµένες ανάγκες των δηµοτών μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ στην καθηµερινή εικόνα και λειτουργικότητα της πόλης μας σε όλους τους τοµείς, με στόχο την παροχή άριστων υπηρεσιών προς τον πολίτη. ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΑΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗ! Για να κάνουµε την πόλη μας ξεχωριστή και λειτουργική, να αναβαθµίσουµε τις υπηρεσίες υπέρ του Ηλιουπολίτη και να αποκτήσουµε όλοι ΜΑΖΙ την πόλη που μας αξίζει! Το πρόγραµµά μας, το πρόγραµµα που σχεδιάσαµε ΜΑΖΙ, μπορεί να υλοποιηθεί με την στήριξή σας. Εγώ προσωπικά και όλη η παράταξή μας, ζητάµε να συνεχίσετε να είστε δίπλα μας και να στηρίζετε μία παράταξη που ταυτίστηκε με τα έργα, τη διαφάνεια και είχε πάντα οδηγό τις αξίες.

Με εκτίµηση,
ΣΤΑΘΗΣ Ψυρρόπουλος
Υποψήφιος ∆ήµαρχος Ηλιούπολης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λίγα λόγια για εµένα…
Γεννήθηκα το 1984 στην Ηλιούπολη, όπου ζω και εργάζοµαι μέχρι σήµερα. Είµαι απόφοιτος του Τµήµατος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές στη Δηµόσια Πολιτική και Διοίκηση του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε) με εκπόνηση Έρευνας & Διπλωµατικής που φέρει τον τίτλο «Η σηµασία της Πολιτικής Προστασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Εργάζοµαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2006.

Από το 2010 προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήµου Ηλιούπολης, υλοποιώντας δράσεις όπως συγκέντρωση τροφίµων, φαρµάκων και ρούχων.

Το 2014 συµµετείχα για πρώτη φορά στις Δηµοτικές Εκλογές και αναδείχθηκα Δηµοτικός Σύµβουλος στις πρώτες θέσεις της Παράταξης «Πρώτα Ηλιούπολη» με τον πρώην Δήµαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο. Κατά τη θητεία μου είχα την τιµή να διατελέσω Αντιδήµαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Τακτικό μέλος Οικονοµικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος Πρωτοβάθµιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθµιας Σχολικής Επιτροπής, Εντεταλµένος Σύµβουλος Δηµάρχου σε θέµατα νεολαίας. Ως Εντεταλµένος Σύµβουλος Νεολαίας θεσµοθέτησα το Δηµοτικό Συµβούλιο των Νέων Ηλιούπολης με συµµετοχή μαθητών, ενώ παράλληλα ως Ιστορικός συνεργάστηκα στενά με εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης της Ηλιούπολης για την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης στα Σχολεία.

Το 2014 ασχολήθηκα έντονα με τη Νέα Γενιά από τη θέση του Εντεταλµένου Συµβούλου στα θέµατα Νεολαίας με ορόσηµο την θεσµοθέτηση ενός από τα πιο επιτυχηµένα Φεστιβάλ Νεολαίας, του Rock Sun Festival, με την συµµετοχή σχολικών και νεανικών συγκροτηµάτων. Ως Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθµιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Πρωτοβάθµιας Σχολικής Επιτροπής του Δήµου Ηλιούπολης εργάστηκα με ζήλο και ευθύνη απέναντι στην Σχολική Κοινότητα.

Τον Οκτώβριο του 2018 άσκησα με όλες μου τις δυνάµεις τα καθήκοντα του Αντιδηµάρχου στον Τοµέα Πρασίνου του Δήµου Ηλιούπολης με ιδιαίτερη ευαισθησία στο περιβάλλον και ειδικότερα στην προστασία των τετράποδων φίλων του ανθρώπου, υιοθετώντας νέες πατέντες με παγκόσµια ευρεσιτεχνία.

Το 2019 με εκλέξατε 1ο σε ψήφους Δηµοτικό Σύµβουλο σε ολόκληρη την Ηλιούπολη και τον Σεπτέµβριο του 2021 έπειτα από απόφαση του ιδρυτή της παράταξης και πρώην Δηµάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου και απόφαση της ολοµέλειας της παράταξης, κατέθεσα την υποψηφιότητα μου για την ηγεσία της, την οποία και ανέλαβα επισήµως τον Οκτώβριο του 2021, οδηγώντας την στο συνέδριο Επανίδρυσης της το Νοέµβριο του 2021. Από τότε βρίσκοµαι στην θέση του Πρόεδρου της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» με την οποία είµαι υποψήφιος Δήµαρχος στις επερχόµενες εκλογές.

Είναι τιµή μου να αναλαµβάνω τα ηνία μιας ιστορικής παράταξης, στην οποία είµαι μέλος εδώ και 13 χρόνια και άφησε στα ταµεία του Δήµου Ηλιούπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του πλεόνασµα 6.000.000 ευρώ. Πάντοτε πίστευα ακράδαντα στην σταθερότητα των θέσεων μου και στην προσήλωση στις ΑΞΙΕΣ της παράταξης.

Κατά την θητεία μου ως Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήµου μας καταθέσαµε με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» πάνω από 50 προτάσεις για την Καθαριότητα, την Ανακύκλωση, το Πράσινο, την Πολιτική Προστασία, τη Δηµοτική Συγκοινωνία του Δήµου μας, τα αδέσποτα, τη Γυναίκα, ενώ παράλληλα κάναµε ισχυρές παρεµβάσεις για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, το Μετρό στην Αγία Μαρίνα, την Αναβάθµιση των Πολυκλαδικών, την αποµάκρυνση του Κ.Υ.Τ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης), την χωροθέτηση νεκροταφείου, την εγκληµατικότητα και την παραβατικότητα σε περιοχές όπως είναι η Αγία Μαρίνα (Χαλικάκι).

Είµαστε περήφανοι που καταθέσαµε πρόταση για την Αναβάθµιση του Δηµοτικού Οδοφωτισµού, την οποία δεσµευόµαστε να είναι το πρώτο μεγάλο έργο στην πόλη μας ως νέα Δηµοτική Αρχή. Παράλληλα, βρεθήκαµε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων για αποµάκρυνση των κεραιών Υψηλής τάσης που βρίσκονται πλησίον σχολείων της πόλης.

Φθάσαµε πολλές φορές μέσα σε Υπουργικά γραφεία προκειµένου να υπερασπιστούµε τις θέσεις των Δηµοτών μας για μία καλύτερη ποιότητα ζωής με ασφάλεια και σταθερότητα. Όλα τα χρόνια αυτά ως παράταξη, συνεχίσαµε να βρισκόµαστε δίπλα σε κάθε γειτονιά με παρεµβάσεις για το κοινό καλό, δηµιουργήσαµε το δικό μας κίνηµα εθελοντισµού, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάµεις και με πνεύµα οµαδικότητας που διαχρονικά διαπνέει την παράταξή μας, να εξασφαλίσουµε αγαθά πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες, να στηρίξουµε τις κοινωνικές δοµές της πόλης με τη διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως το γεύµα που παραθέσαµε σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ, αποκριάτικους χορούς, με συγκέντρωση υψηλών χρηµατικών ποσών που διατέθηκαν σε ευγενείς σκοπούς.

Βρεθήκαµε από την πρώτη στιγµή δίπλα στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας που στεγάζεται στην πόλη μας.

Πρωτοστατήσαµε στους αγώνες για την αποµάκρυνση των ληγµένων Κοντέινερ από τα σχολεία που ντροπιάζουν την πόλη μας.

Το κυριότερο όµως είναι ότι δεν σταµατήσαµε να βρισκόµαστε σε κάθε γειτονιά και ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.

Για να δείτε τους
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
πατήστε εδώ

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.