ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ «ΣΟΥΛΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,
ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΤΗΝ PHILIP MORRIS ΣΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ,
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ COCA-COLA ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ... ΚΑΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.


Αυτή η πολιτική θα μας τα πάρει όλα,
σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν Coca-cola


Με την πολιτική της υποχρηματοδότησης που τηρεί η κυβέρνηση, ήταν αναμενόμενο πως θα φτάναμε με γοργά βήματα σε ακραίες καταστάσεις. Το πέρασμα των σχολείων στην ευθύνη του δήμου και με τη σειρά του στις πλάτες του γονιού, οι συγχωνεύσεις, η κατάργηση του ΟΣΚ, είναι κινήσεις που υποτάσσονται στην γενικότερη στρατηγική των μονοπωλίων, να μπουν στα σχολεία, να κάνουν την Παιδεία εμπόρευμα, να κερδοφορήσουν και σε αυτόν τον κλάδο. 

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 17ου δημοτικού σχολείου, που καλούν την Coca cola να γίνει χορηγός στην εκδήλωση του σχολείου! Ο Πρόεδρος του συγκεκριμένου ΔΣ, υποψήφιος της Ένωτικής Πρωτοβουλία Γονέων και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, καλεί την Coca-cola, ενώ την ίδια στιγμή η παράταξη του στην Ένωση αποκλείει χορηγούς από την εκπαίδευση. Σε διαφωνία γονιού, μέλους τους ΔΣ, γι αυτήν την κίνηση, ταύτισε το μονοπώλιο με το μαγαζί της γειτονιάς!

Η στάση πληρωμών στα σχολεία από τη μεριά του κράτους και κατ’ επέκταση και του Δήμου, οδηγεί μεθοδευμένα, από τη μια, να καλούνται οι γονείς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη (αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθαρίστριες κλπ).

Από την άλλη οι γονείς, πολλές φορές απογοητευμένοι, προσπαθούν να δώσουν λύση, δίνοντας "πρόσφορο" έδαφος σε χορηγούς, κοινωφελή ιδρύματα, ΜΚΟ κ.λπ. χωρίς καν να διεκδικήσουν, χωρίς να αγωνιστούν.

Τέτοιες μέθοδοι στοχεύουν στο να εθιστεί ο λαός μας στην αντίληψη ότι το δικαίωμά του στη δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια δεν είναι ευθύνη του κράτους να τους το εξασφαλίζει, αλλά ατομική, οικογενειακή ευθύνη ή ευθύνη της γειτονιάς, των εθελοντών ή των κάθε είδους "ενεργών πολιτών".

Τέτοιες ενέργειες θέλουν να μας πείσουν ότι το μέλλον μας, θα εξαρτάται από αυτούς που μας ληστεύουν, που μας απολύουν. Θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος της υποταγής, της ελεημοσύνης και της φιλανθρωπίας, σπρώχνοντάς μας στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι να μη διεκδικούμε ούτε τα αυτονόητα. Αυτά για τα οποία έχουμε φορολογηθεί και έχουμε πληρώσει!

Είναι επικίνδυνη η αντίληψη «τι να κάνουμε, δεν έχουμε άλλη λύση». Ο γονιός που πληρώνει καθημερινά τα βάρη της κρίσης, δεν πρέπει να συμβιβαστεί. Σήμερα περισσότερο από ποτέ φαίνεται να συγκρούονται δύο συμφέροντα. Της φτωχής οικογένειας που προσπαθεί να επιβιώσει, και των μονοπωλίων που γιγαντώνουν τα κέρδη τους, καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Οι συσχετισμοί είναι εναντίον μας, γιαυτό η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Η απάντηση δεν είναι όμως η υποταγή και η διαχείριση, είναι η αντίσταση, η διεκδίκηση, η απειθαρχία σε αυτήν την πολιτική, η αντεπίθεση. Δύναμή μας είναι η μαζικότητα και η  αποφασιστικότητα να μην κάνουμε γραμμή πίσω σε αυτά που δικαιούμαστε.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες.

Να απορρίψουν συνολικά τη λογική των χορηγιών που καλλιεργεί το κράτος σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι πρόκληση και κοροϊδία να μας πετάνε στα μούτρα ένα ξεροκόμματο, αυτοί που μας πετσοκόβουν τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή!

Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι γονείς πρέπει να εντείνουμε την πάλη μας ώστε να μην πληρώσουμε ούτε 1€ από την τσέπη μας και από κοινού η Ένωση με τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων, σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία των σχολείων.

Όσοι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας σ' έναν καλύτερο κόσμο, οφείλουμε να συντονίσουμε τα βήματά μας μαζί με τα Ταξικά Σωματεία & Συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές και να διεκδικήσουμε την παιδεία και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

‘‘Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων’’ Ηλιούπολης
www.gonewn.wordpress.com - mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσίευση 05/03/2013

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.