ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στις 26 Μάρτη 2013 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον τοπικό ΕΟΠΥΥ, από την «Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης», με την συμμετοχή δεκάδων Ηλιουπολιτών, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης να υποβαθμίσει παραπέρα το σύστημα υγείας με την κατάργηση ή συρρίκνωση του τοπικού υποκαταστήματος αλλά και συνολικά τις παροχές υγείας.

 

Μετά την ενημέρωση που έγινε στους συγκεντρωμένους, αντιπροσωπία ανέβηκε στον διευθυντή του ΕΟΠΥΥ θέτοντας τα αιτήματα.

Τόσο ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ όσο και του ΙΚΑ επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες χωρίς όμως να είναι σε θέση, όπως είπαν, να δώσουν καινούργια ενημέρωση για την απόφαση της κεντρικής διοίκησης, για την τοπική μονάδα υγείας, επιβεβαίωσαν επίσης τη λήξη των συμβάσεων εργασίας επτά γιατρών, αντί των πέντε που είχαμε σαν αρχική πληροφόρηση και αναμένονται η λήξη και άλλων δύο γιατρών τον επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα έγινε παρέμβαση για άνεργο ανασφάλιστο νέο (με αιμορροφιλία) που αντιμετωπίζει πρόβλημα ζωής ή θανάτου. Μόνο για την τελευταία διήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο του ζητούν 4.οοο ευρώ.

Υπενθυμίζουμε τα κύρια αιτήματα της «Λαϊκής Επιτροπής»

•    Καμιά συγχώνευση των τοπικών μονάδων Υγείας.
•    Καμιά μετακίνηση της τοπικής μονάδας.
•    Άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό
  και πλήρη στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό
•    Δωρεάν παραχώρηση εμβολίων με ευθύνη του ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ  σε όλα τα παιδιά μέσα από τις δημόσιες υποδομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
•    Άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ  όλων των ανέργων και των  ανασφάλιστων ομάδων του πληθυσμού χωρίς προϋποθέσεις.
•    Τώρα κατάργηση όλων των χαρατσιών στην ΥΓΕΙΑ  (εισιτήρια νοσοκομείων, κατάργηση της συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις, στα φάρμακα).

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Έξω οι έμποροι της ΥΓΕΙΑΣ. Παλεύουμε για ένα: ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Στεφ. Σαράφη 40 Ηλιούπολη
τηλ-φαξ. 210 9711367 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσίευση 26/03/2013

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.