ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την Τρίτη 18 Ιουνίου η Χρυσή Αυγή Νοτίων Προαστίων διοργάνωσε «μοτοπορεία», με αφετηρία τα γραφεία της στον Άλιμο και άγνωστη διαδρομή, την οποία είχε προαναγγείλει στην ιστοσελίδα της μόλις το προηγούμενο βράδυ. Σε Ν. Σμύρνη, Φάληρο, Δάφνη, Α. Δημήτριο, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα, εκατοντάδες αντιφασίστες πολίτες συγκεντρώθηκαν στα στέκια του, περιμένοντας την «επίσκεψη» των φασιστών.

Τελικά, στην συμβολή Γούναρη και Ιασωνίδου, μερικές δεκάδες αντιφασίστες συναντήθηκαν με τους περίπου 50 χρυσαυγίτες. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στην περιοχή, αναγκάστηκε να παρέμβει προκειμένου να διασώσει τους νεοναζί από τα χειρότερα. Κάπως έτσι, άδοξα, έληξε η προσπάθεια των χρυσαυγιτών να δηλώσουν δυναμική παρουσία στα Ν. Προάστια.

Το γεγονός ότι η μοτοπορεία είχε προαναγγελθεί μόλις το προηγούμενο βράδυ και ότι βεβαίως η διαδρομή της παρέμενε άγνωστη μέχρι την τελευταία στιγμή, είχε ως αποτέλεσμα την «διασπορά» των αντιφασιστών σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Κατά συνέπεια, οι χρυσαυγίτες διανοήθηκαν να σταθμεύσουν στην περιοχή που εξ αρχής είχαν επιλέξει και να αντιπαρατεθούν. Στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, οι οποίες προσπάθειες τους να δώσουν το παρόν στην περιοχή, συνήθως ματαιωνόταν εν τη γενέσει τους από την μαζική και ειρηνική παρουσία εκατοντάδων κατοίκων.

Η εν λόγω μοτοπορεία ήταν η πρώτη σοβαρή προσπάθεια των νεοναζί για δημόσια παρέμβαση «στον δρόμο» στα Νότια προάστια, ύστερα από την ατυχή προεκλογική πορεία τους σε Δάφνη και Ηλιούπολη και το άνοιγμα των γραφείων τους στον Άλιμο. Το γεγονός μαρτυρά ότι οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να δημιουργήσουν ερείσματα και να παγιώσουν την παρουσία τους στην περιοχή και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών, οι χρυσαυγίτες θα επανέλθουν, αν μη τι άλλο για να ξεπλύνουν την ντροπή της αποτυχίας τους. Επομένως οι αντιφασίστες σε όλη την περιοχή και στην γειτονιά μας θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι χρυσαυγίτες θα ξανάρθουν, αλλά δεν θα τολμήσουν να σταθούν ούτε στιγμή έξω από τα στέκια μας, στους δρόμους και στις πλατείες μας, αν αντιμετωπίσουν, όπως συνήθως συμβαίνει, την μαζική, ειρηνική παρουσία εκατοντάδων κατοίκων. Η δυναμική αντιπαράθεση προς τους χρυσαυγίτες είναι η τελευταία λύση, τότε και μόνο όταν η μαζική παρουσία των πολιτών δεν είναι εφικτή εξαιτίας των συνθηκών. Για αυτό το λόγο, καλούμε τους πολίτες και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο της Ηλιούπολης σε ανοικτή συνέλευση στο Άλσος, στις 26/6 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 προκειμένου να προχωρήσουμε σε απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας μας, να προετοιμαστούμε για το άμεσο μέλλον και να συντονίσουμε καλύτερα τις δυνάμεις μας.

Ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται στον δρόμο, μαζικά και ειρηνικά. Ας είμαστε όλοι παρόντες.

Η Συνέλευση του Συνεργείου

 

Δημοσίευση 23/06/2013

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.