ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σύσκεψη διοργανώνει η Ενωση Επαγγελματο-βιοτεχνών & Εμπορων Ηλιούπολης την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2013 για το κλείσιμο των καταστημάτων στις 16 Σεπτέμβρη και την συμμετοχή στη συγκέντρωση με της ΠΑΣΕΒΕ στην Ομόνοια στις 10:οο το πρωί.

 

Η επίθεση της κυβέρνησης - μονοπωλίων ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ εντείνεται ολοένα και περισσότερο.

Δεν τους έφτανε η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι επιπτώσεις της "ελεύθερης αγοράς" και του "υγιούς ανταγωνισμού", το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων και μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών (μειώσεις μισθών, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κλπ.). Τώρα τη στιγμή που από τις αρχές του χρόνου έχουν βάλει λουκέτο 40.000 καταστήματα και 380.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι είναι ανασφάλιστοι, θέλουν να εφαρμόσουν την κατάργηση της Κυριακής-αργίας, ενώ ταυτόχρονα ο ΟΑΕΕ από τα τέλη Ιουλίου στέλνει ειδοποιητήρια για κατασχέσεις λόγω οφειλής.

Την ίδια ώρα, οι βιομήχανοι, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, τα μονοπώλια απολύουν και μειώνουν μισθούς, έχουν φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, δεν πληρώνουν ρεύμα (ή έχουν μειωμένα τιμολόγια), χρωστάνε εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία, απαλλάσσονται από τα χαράτσια και επιχορηγούνται από τα προγράμματα της ΕΕ και του ΟΑΕΔ για να προσλαμβάνουν με μισθούς πείνας.

Η απάθεια ή η τυφλή αγανάκτηση δεν αποκαλύπτει τους ενόχους και τις αιτίες της κρίσης, οδηγεί σε αδιέξοδα, απογοήτευση, συμβιβασμούς και τελικά στα λουκέτα και τις αυτοκτονίες.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της μετατροπής της αγανάκτησης και της οργής σε γνώση, οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία, ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.

Κλείνουμε όλοι τα μαγαζιά μας στις 16 Σεπτέμβρη και συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10:οο πμ

Παλεύουμε και διεκδικούμε:
    Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου νόμου.
    Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των "αντικειμενικών κριτηρίων".
    Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς, χωρίς μείωση της σύνταξης.
    Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
    Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
    Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
    Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
    Καμιά μείωση των συντάξεων.
    Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
& ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ελ. Βενιζέλου & Μ. Αντύπα
Τηλ. 6944474444 - 6977684908
www.ebeilioupolis.wordpress.com • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσίευση 10/09/2013

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.