ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21-11-2013 η δημοτική μας κίνηση «ΗΛΙΟΥ – ΠΟΛΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

 

1. Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή εάν αληθεύει το γεγονός πως υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεθνούς Τράπεζας βρέθηκε στο ΚΕΠ Ηλιούπολης πρόσφατα για να πραγματοποιήσει ελέγχους και συλλέξει στοιχεία και βέβαια ποια η θέση της Δημοτικής Αρχής για ένα τέτοιο συμβάν. Η παραπάνω ερώτηση ετέθη διότι ήδη είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες της πόλης μας σχετικά σχόλια και το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό.

Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν ότι δεν γνώριζε το θέμα και βέβαια θα το ερευνήσει. Εμείς να αναφέρουμε πως εάν η είδηση δεν είναι αληθινή έχει καλώς. Εάν όμως τα ανωτέρω έλαβαν χώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη γνώση του Δημάρχου για ένα τόσο σοβαρό θέμα και εν πάσει περιπτώσει θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο ηλιουπολίτικος λαός οπωσδήποτε μέχρι σήμερα και όχι η Δημοτική αρχή να κωφεύει κρυπτόμενη.

2. Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή εάν επεβλήθη οποιοδήποτε πρόστιμο από το ΣΔΟΕ για παρατυπίες στα οικονομικά και στον τρόπο λειτουργίας του νεκροταφείου.

Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου ήταν ότι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επεσκέφθη προ ημερών τον Δήμου και έγινε έλεγχος στα οικονομικά του αναψυκτηρίου που λειτουργούσε στον Προφήτη Ηλία, αλλά και στο Δημοτικό Νεκροταφείο. Και όσον αφορά τον Προφήτη Ηλία όλα διαπιστώθηκαν καλώς, αλλά στα του νεκροταφείου αναμένετε η έκθεση των ελεγκτών και το πόρισμά τους. Σε απλά ελληνικά τα παραπάνω σημαίνουν ότι ο τρόπος λειτουργίας του νεκροταφείου και ο τρόπος του τηρούνται τα οικονομικά του είναι αν μη τι άλλο μη σύννομα. Θα επανέλθουμε όμως αναλυτικότερα.

Πέρα των ανωτέρω κάποιος θα πρέπει για λίγο να σταθεί στο πρώτο τουλάχιστον θέμα που συζητήθηκε στο παραπάνω ΔΣ και που αφορούσε την ενημέρωση για την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής των δύο αντιπλημμυρικών συλλεκτήριων αγωγών Σ1 και Σ2.

Τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης μας είναι ένα θέμα που θα πρέπει κάθε φόρα να αποφασίζονται και να συζητούνται με την απαραίτητη σοβαρότητα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος με το συγκεκριμένο έργο γενικά. Όμως έτσι όπως παρουσιάσθηκε στην ολότητα του δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τις σοβαρότατες επιφυλάξεις μας. Και τούτο διότι όταν μαθαίναμε ότι οι δύο τεράστιοι αγωγοί τελικά θα καταλήγουν στο πολύπαθο ρέμα της Πικροδάφνης και μάλιστα με την σημερινή του μορφή τότε μόνο ρίγη μπορεί κάποιος εχέφρων άνθρωπος να αισθάνεται. Σε ένα τσιμενταρισμένο ρέμα όπως είναι σήμερα η Πικροδάφνη είναι αδύνατο να δέχεται επιπλέον τεράστιες ποσότητες νερού από τους άνω αγωγούς χωρίς να προκληθούν σοβαρότατα προβλήματα και μάλιστα χωρίς ουσιαστικές μελέτες, αλλά μόνο με ασκήσεις επί χάρτου.

Προφανώς τα προεκλογικά ευχολόγια του Δημάρχου και η βιασύνη του να παρουσιάσει έργο ενόψει των επικείμενων εκλογών εκτός από τα όρια που πρέπει να έχουν, θα πρέπει να εκφέρονται κα με την δέουσα σοβαρότητα, αλλά και την επιστημονική τεκμηρίωση.

Το Γραφείο Τύπου
Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Αμαλίας 3 Ηλιούπολη 163 45
Τηλ.: 210.99.26.352 - Fax: 210.99.26.352  
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοσίευση 25/11/2013

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.