ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Αγαπητοί γονείς,
Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Μετά το καλοκαίρι που τα παιδιά της Α' Λυκείου – κι οι οικογένειες τους φυσικά - έζησαν στο πετσί τους την «μεταρρύθμιση Αρβανιτόπουλου» με την ...εμπνευσμένη  «τράπεζα θεμάτων», τα μαθήματα ξεκινάνε με πάρα πολλές "στοχευμένες" επιλογές που συρρικνώνουν και οδηγούν σε μαρασμό το Δημόσιο Σχολείο.

Γίνεται η αρχή για δημιουργία τμημάτων 27 και 30 μαθητών, χωρίς να λαμβάνονται υπ΄όψιν οι μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, ακόμη κι όταν αυτές είναι πιστοποιημένες από Δημόσιο φορέα.
Αυτό συμβαίνει μάλιστα ...αναδρομικά, συμπτύσσοντας δηλαδή και τα τμήματα προηγουμένων ετών.

Καταργείται η «παράλληλη διδασκαλία» της δεύτερης ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια και τα γαλλικά και τα γερμανικά διδάσκονται πλέον ανά δύο τμήματα των 22-27 μαθητών.

Σιγά τώρα ...οι φροντιστές κλέφτες θα γίνουν ...;;;;

Την ώρα που ο εφιάλτης της παχυσαρκίας με ότι αυτό συνεπάγεται (στατιστικά τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη) βασανίζει τους νέους και τις οικογένειες τους το υπουργείο αποφασίζει την περαιτέρω μείωση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα Δημόσια Σχολεία.

Συγκεκριμένα, πέραν της μείωσης μιας ώρας από το προηγούμενο σχολικό έτος με την εφαρμογή του Ν.4186/2013 και του Φ.Ε.Κ 2121/Β/2013, φέτος οι ώρες διδασκαλίας θα μειωθούν περαιτέρω στη Β΄ Γυμνασίου και στη Β΄ Λυκείου κατά μια επιπλέον ώρα!

Αναλυτικά από το σχολικό έτος 2014-2015 οι ώρες γυμναστικής διαμορφώνονται: Δύο ώρες ανά βδομάδα στις τάξεις Α', Β', Γ' Γυμνασίου, δύο ώρες την εβδομάδα στην Α' Λυκείου και μια ώρα την εβδομάδα στις τάξεις, Β', Γ' Λυκείου. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ώρα για το μάθημα της σωματικής αγωγής στην Γ΄ τάξη των επαγγελματικών Λυκείων, ενώ στο Δημοτικό, ενώ θα έπρεπε οι ώρες να είναι αυξημένες θα παραμείνουν στις δύο την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις.

Μια πράξη που συμπληρώνει την διάλυση των αθλητικών θεσμών και υποδομών στα σχολειά μας. Να μην ξεχνάμε την απαξίωση των αναλυτικών προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής, την κατάργηση των Τάξεων Αθλητικής Διευκόλυνσης, των Αθλητικών Σχολείων των σχολικών αγώνων, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής, ο εξοβελισμός της γυμναστικής από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και το Ενιαίο Λύκειο.  

Αγαπητοί φίλοι είναι σημαντικό να μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, αλλά δεν θεωρούμε μικρή λεπτομέρεια την μείωση μιας ώρας σε ένα μάθημα, την σύμπτυξη τμημάτων σε ένα άλλο, την μετατροπή του ολοήμερου σχολείου σε παιδοφυλακήριο, την «τράπεζα θεμάτων», διότι έτσι, έμμεσα συμμετέχουμε σε όλα τα δεινά που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τα παιδιά μας με πιο πρόσφατο το παραπάνω που ενδεχομένως να μας οδηγεί στη χειρότερη κατάσταση της Φυσικής Αγωγής από τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και οπωσδήποτε στην δυσμενέστερη στην Ευρωπαική Ένωση.

Προφανώς αυτός είναι ο ...τρόπος που έχει επιλέξει ο ...νέος Υπουργός Παιδείας για να καλύψει τα - κατά δήλωση του - 16.000 κενά εκπαιδευτικών. Με νέες συμπτύξεις σε τμήματα – τέρατα που μας γυρνάνε 2-3 δεκαετίες πίσω, αλλά δημιουργούν ...πλεόνασμα σε εκπαιδευτικούς κι όσοι περισσέψουν...

Αυτή είναι μια εγκληματική πολιτική εις βάρος της νέας γενιάς, της υγείας των πολιτών, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Είναι μια πολιτική που αντιτίθεται στις επιταγές του Συντάγματος στο οποίο ρητά αναφέρεται:
«Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους, έχει δε ως σκοπό την Ηθική, Πνευματική, Επαγγελματική και Φυσική Αγωγή των Ελλήνων».

Αντιτίθεται ακόμη στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις οδηγίες των διεθνών εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Νόμος δεν γράφτηκε ή δεν ...«μεταφράστηκε σωστά !!!»

Γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε δικαίωμα, λόγο και υποχρέωση να αντισταθούμε, με παρεμβάσεις σε κάθε σχολειό, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, για να αποτρέψουμε την Διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, που τόσο μεθοδικά έχουν δρομολογήσει .

Η Ένωσή μας θα προχωρήσει σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12 Οκτώβρη (10π.μ. στο 1ο Δημοτικό), στην οποία εκπρόσωποι στην Ένωση, Δ.Σ.  Συλλόγων, αλλά και όσοι Γονείς επιθυμούν θα είναι ευπρόσδεκτοι για να συζητήσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε αποφάσεις για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Ο Πρόεδρος                            Η Γραμματέας  
Μιχάλης Τασούλας                    Νίκη Ψύλλα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσίευση 22/09/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.