ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων που τίθεται προς ψήφιση στις 3 Οκτωβρίου 2014, όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα νομιμοποιεί την διαπλοκή θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών-χρηματοδοτών.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει την δυνατότητα, κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από τον λαό, να απευθύνονται σ΄αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος (που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά) επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του ΑΔΤ, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομική ενίσχυση της τάξης των 2-5 ευρώ.

Τα παραπάνω στόχο έχουν τον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.

Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των συνταξιούχων, των ανέργων, των εργαζομένων, συνολικά του λαϊκού κινήματος να αντιταχθεί σ΄αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει και να παλέψει για να μην ψηφισθεί και οπωσδήποτε για να μην εφαρμοσθεί.

Το Δ.Σ. του Σωματείου κατηγορηματικά δηλώνει την αντίθεση σ΄αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στην Βουλή.

Καταδικάζουμε όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε οργανωμένα μαζί με τα άλλα ταξικά σωματεία και κάθε λαϊκή οικογένεια για να μην εφαρμοσθεί.

Καλούμε τις υπόλοιπες συνταξιουχικές οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την καταδίκη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την καταστολή και το φακέλωμα που εισάγει το νομοσχέδιο.

Καλούμε κάθε μέλος της λαϊκής οικογένειας σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Να δώσουμε μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο αλλά ακόμη κι αν ψηφισθεί να μείνει στα χαρτιά, να μην επιτρέψουμε να εφαρμοσθεί το νέο αντιδημοκρατικό μέτρο, το νέο φακέλωμα.

για το Δ.Σ.
η Πρόεδρος                                                       ο Γεν. Γραμματέας
Άννα Τούντα                                                 Δημήτρης Δεμίρης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
Στέφανου Σαράφη 40, Ηλιούπολη 16345
Τηλ.: 210-9719624, 210-9711367

 

Δημοσίευση 30/09/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.