ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Παρά λίγο να θρηνήσουμε τον θάνατο και άλλου παιδιού σε αθλητικό χώρο της Ηλιούπολης... Το απόγευμα της 19/5/2015 ένα αγοράκι 3,5 ετών (τα στοιχεία του στη διάθεση του κ. Δημάρχου) που βρισκόταν έξω απ’ την μεταλλική συρόμενη είσοδο του στίβου στο Χαλικάκι, παρακολουθώντας τα μεγαλύτερα αδέλφια του που γυμνάζονταν, καταπλακώθηκε απ’ την πρωτοφανούς βάρους και όγκου σιδερένια συρόμενη πόρτα της περίφραξης του στίβου και σώθηκε κυριολεκτικά από βέβαιο θάνατο από «θαύμα».

Το παιδί, παρ’ όλον ότι καταπλακώθηκε ολόκληρο απ' την τεράστια βαριά πόρτα, τελικά σώθηκε με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι. Η θέα όμως της τεράστιας και πολύ βαριάς διπλής σιδερένιας πόρτας εκ των υστέρων προκαλεί δέος μα και οργή για όλους εκείνους που ευθύνονται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Πρόκειται για μια διπλή συρόμενη τεράστια σε μήκος και ύψος σιδερένια πόρτα, με βαρύ και χοντρό μεταλλικό σκελετό και ανάμεσα σιδερένιο άκαμπτο χοντρό πλέγμα, λες και εκεί μέσα μπαίνουν άγρια θηρία και πρέπει να φυλάσσονται σαν σε σιδερένια κλουβιά. Σύμφωνα με όσα άκουσα εκεί από παράγοντες του αθλητικού Συλλόγου η πόρτα αυτή ζυγίζει πάνω από 100-150 κιλά. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι αυτή η τεράστια πόρτα κρέμεται από ένα «σιδηρόδρομο» με ένα μόνο λεπτό μεταλλικό λαμάκι στη μια άκρη της, ενώ στην άλλη άκρη δεν υπάρχει καν το ψεύτικο λαμάκι. Το λαμάκι έχει σχήμα γωνιάς και δεν είναι ενιαίο (μασίφ), αλλά κολλημένο κατά μήκος της γωνιάς με οξυγονοκόλληση. Έσπασε λοιπόν το λαμάκι στο σημείο της οξυγονοκόλλησης και η πόρτα έπεσε και καταπλάκωσε το παιδάκι που στεκόταν από κάτω της.

Οι ευθύνες των αρμοδίων του Δήμου γι’ αυτή την κατάσταση είναι μεγάλες, τόσο για την απουσία ελέγχου και συντήρησης των εγκαταστάσεων, όσο και για τη μελέτη και εγκατάσταση αυτής της άθλιας και επικίνδυνης βαριάς μεταλλικής κατασκευής. Στη θέση αυτής της πόρτας-δολοφόνου θα έπρεπε να υπάρχει μια πολύ λεπτή και ελαφριά ακίνδυνη κατασκευή, τοποθετημένη σωστά και γερά πάνω στην υπόλοιπη περίφραξη.

Νίκος Λεβογιάννης - πρώην Βουλευτής
αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου

 

Δημοσίευση 20/05/2015

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.