ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μια ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη. Ιδιαίτερα στην Ηλιούπολη αναδείχτηκε πρώτο κόμμα με πολύ μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, ξεπερνώντας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες το πανελλαδικό του ποσοστό. Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του έδωσε ξεκάθαρη εντολή στην ριζοσπαστική Αριστερά να ξεκινήσει μια μεγάλη πορεία τομών, ρήξεων και μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αλλάξει ριζικά την Ελλάδα, να αποκαταστήσει αδικίες, να κινητοποιήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε μια κατεύθυνση δημοκρατικής και παραγωγικής αναγέννησης της χώρας μας μετά από την πολύχρονη καταστροφική της πορεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη της ριζοσπαστικής Αριστεράς αγωνίζεται καθημερινά για την αλλαγή των συσχετισμών από τη μια και για την μη ενσωμάτωσή του στον κυρίαρχο τρόπο άσκησης πολιτικής από την άλλη. Αγωνίζεται για τον απεγκλωβισμό από τις αιτίες που μας οδήγησαν στα μνημόνια και από το οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η πορεία της κυβέρνησης των προηγούμενων μηνών έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού, που το απέδειξε με την ψήφο του. Μια ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση, που αντιμέτωπη με έναν στυγνό εκβιασμό οδηγήθηκε στην αποδοχή μιας ιδιαίτερα δύσκολης συμφωνίας, αλλά που μόνο αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να σπάσει το πολιτικό κατεστημένο και να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι στα θέματα διαπλοκής και διαφάνειας.

Η εκλογή της κυβέρνησης της Αριστεράς έφερε στο παγκόσμιο προσκήνιο το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και τον αέρα της αλλαγής στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι την ώρα της σκληρής διαπραγμάτευσης και των ωμών εκβιασμών, όχι μόνο από τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και από την εγχώρια διαπλοκή των Μ.Μ.Ε. και του παλιού σάπιου πολιτικού συστήματος, κάποιες δυνάμεις, που τοποθετούν τον εαυτό τους στον προοδευτικό χώρο, πήγαιναν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (που συγκροτείται από τα δεξιά κόμματα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), με σκοπό να υπονομεύσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης προτρέποντάς την να υπογράψει ό,τι τις δώσουν. Με τέτοιου είδους «σοσιαλιστικές» δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε συνεργάστηκε, ούτε πρόκειται να συνεργαστεί. Τέτοια «σοσιαλιστική στήριξη» να λείπει…

Το σάπιο πολιτικό σύστημα γνωρίζει καλά πώς να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, αλλά και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 10 και 11 Οκτωβρίου τόνισε, για ακόμη μια φορά, την ανάγκη καθημερινής επαφής του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, τη νεολαία, τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα, το συνδικαλιστικό κίνημα, τους μαζικούς φορείς και τις δημοτικές κινήσεις, η αυτονομία των οποίων αποτελεί απαράβατη αρχή της πολιτικής του.

Κάποιοι βιάστηκαν να πιστέψουν ότι αυτό το άνοιγμα σημαίνει την αλλοίωση των ιδεών και των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος…

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να ενώσει, όχι για να διχάσει. Είναι εδώ για να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα, τους μαζικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να είναι ανεξάρτητη από κομματικές διαπλοκές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη, δεν είναι υπεύθυνος για την πείνα και τη δυστυχία, για την ανεργία και τις αυτοκτονίες, ούτε για τα αμέτρητα σκάνδαλα των καθεστωτικών «σοσιαλιστικών» δυνάμεων, που τώρα μας κάνουν «μάθημα» για ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπεύθυνος για την εξαθλίωση ενός υπερήφανου λαού, είναι υπεύθυνος μόνο για να ξαναδώσει την ελπίδα στους Έλληνες.

Αυτό εννοούμε εμείς όταν μιλάμε για κοινωνική συναίνεση, γι’ αυτό ας μην βιάζονται ορισμένοι να χαρούν για λάθος λόγο, ανακαλύπτοντας μετά από χρόνια τον ουσιαστικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο διάλογο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.