ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Άλσους «Δημήτρης Κιντής», η εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης, με θέμα «Το Παράλληλο Πρόγραμμα για την Υγεία» και ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέλυσε τα οφέλη του Παράλληλου Προγράμματος για τους πολίτες, όπως η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δομές υγείας για όλους τους ανασφάλιστους μόνο με το ΑΜΚΑ τους, η θεσμοθέτηση της λίστας χειρουργείου, που σκοπό έχει την εξάλειψη του φαινομένου «φακελάκι», τη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας για τις μετακινήσεις γιατρών μεταξύ των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης, τη δυνατότητα που θα έχουν οι δήμοι να στηρίζουν οικονομικά τις δομές υγείας εντός των διοικητικών τους ορίων και άλλα.

Επιπλέον ο σύντροφος Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε με στοιχεία στα έως τώρα πεπραγμένα του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στην πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για τη στελέχωση των δομών Υγείας σε όλη την επικράτεια, τη σημαντική ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τόσο με έμψυχο δυναμικό, όσο και με την προμήθεια καινούριων ασθενοφόρων και την επισκευή των ελικοπτέρων του Τμήματος Αεροδιακομιδών. Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση των προϋπολογισμών και στην αντικατάσταση των διοικήσεων των νοσοκομείων, στην μεγάλη εξοικονόμηση πόρων από τον εξορθολογισμό των δαπανών για τη στέγαση των μονάδων ΠΕΔΥ σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες και άλλα.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του νέου συστήματος προμηθειών στην Υγεία, το οποίο θα βάλει τέλος στο «πάρτυ», όπως χαρακτηριστικά είπε, που κάνουν κάποιοι εδώ και χρόνια εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και συνεπώς των φορολογούμενων πολιτών.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Σφακιανός Υπουργός και Βουλευτής Νομού Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές σε πλήθος ερωτήσεων των παρευρισκομένων, οι οποίοι παρακολούθησαν την εκδήλωση με αμείωτο ενδιαφέρον έως το τέλος.

Το Γραφείο Τύπου

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.