ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ανεπιφύλακτα τον αγώνα των εργαζομένων με το πρόγραμμα της πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους. Σε μία περίοδο μάλιστα που, ελέω της απαγόρευσης των προσλήψεων στους ΟΤΑ, οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους κινδυνεύουν κυριολεκτικά με κατάρρευση λόγω των τεράστιων κενών και των ελλείψεων σε προσωπικό, η απομάκρυνση των 5μηνιτών εργαζομένων θα επιφέρει καίριο πλήγμα στη λειτουργία του Δήμου μας καθώς θα απογυμνωθούν από προσωπικό νευραλγικές δημοτικές υπηρεσίες, όπως η Κοινωνική Πρόνοια, η Καθαριότητα, το Περιβάλλον, η Οικονομική και Τεχνική Υπηρεσία.

Πέραν των ανωτέρω, θεωρούμε ότι είναι πέραν πάσης λογικής να στέλνονται ξανά στην ανεργία εργαζόμενοι για τους οποίους αφενός μεν, απαιτήθηκε χρόνος για την εκπαίδευσή τους και αφετέρου δε, έχουν αρχίσει πλέον να ανταποκρίνονται επαρκώς και αποτελεσματικά στα εργασιακά τους καθήκοντα.

Για τους ανωτέρω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει και ζητά:

1.    Την παράταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας των συμβασιούχων, προκειμένου να μην υπάρξει δυσλειτουργία στα τμήματα του Δήμου.
2.    Την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων, μετά τη λήξη των συμβάσεων τους.
3.    Την αναγνώριση προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και άμεση καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους που το δικαιούνται.
4.    Την αμοιβή των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας με τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ.
5.    Την πλήρωση των θέσεων εργασίας με μόνιμο και σταθερό προσωπικό. Είναι ευθύνη και χρέος απέναντι στον πολίτη να παρέχουμε, σε μια δύσκολη εποχή για όλους, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και δράσεις κοινωνικού προσανατολισμού. Βασικό μας μέλημα παραμένει πάντα η ουσιαστική διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.