ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Την ρύθμιση του υπολοίπου των 296.000 ευρώ σε 60 άτοκες δόσεις με μηνιαία δόση 4.938,15 ευρώ αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης εξασφαλίζοντας έτσι για το Δήμο μας μεγαλύτερη ρευστότητα.

Θυμίζουμε ότι το 2011 αναλαμβάνοντας η σημερινή πλειοψηφία τη διοίκηση του Δήμου, παρέλαβε χρέη στην ΕΥΔΑΠ που υπερέβαιναν τα 2.200.000 ευρώ. Μέσα σε πέντε χρόνια, με τη χρηστή διοίκηση και την αντιμετώπιση της σπατάλης κατάφερε σήμερα το χρέος αυτό να περιορίζεται στις 296.000 ευρώ.

Οι βασικές ενέργειες που οδήγησαν σ’ αυτήν την μείωση και εξοικονόμησαν ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ ήταν οι εξής:

α. Αντιμετώπιση όλων των διαρροών νερού στα σχολεία της πόλης μας.

β. Αποσύνδεση του αυτόματου ποτίσματος από το δημοτικό φωτισμό που μέχρι το 2011 είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και σε μέρες βροχερές να ποτίζονται οι χώροι πρασίνου της πόλης.

γ. Τοποθέτηση συστημάτων εξοικονόμησης νερού σε κοινόχρηστους χώρους.

δ. Επικαιροποίηση όλων των μετρητών της ΕΥΔΑΠ, που όπως αποδείχτηκε εμφάνιζαν λανθασμένες χρεώσεις.

Έτσι, στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ύψους 596.000 ευρώ, όπως και των σχολικών τροχονόμων ύψους 18.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις του Δήμου μας προς τα τρία Νομικά του Πρόσωπα. Για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 40.000 ευρώ, για το ΚΑΦΑΔΗΛ (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και ΚΑΠΗ) 1.200.000 ευρώ, και για το ΠΑΟΔΗΛ (Πολιτισμός και Αθλητισμός) 800.000 Ευρώ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.