ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο
H Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης σας προσκαλεί στις θερινές προβολές
της που γίνονται κάθε Τετάρτη στις 8:30 μμ και 10:30 μμ στο

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
 

(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, Λεωφορείο 237 από Οδό Ακαδημίας και στάση μετρό Δάφνης, τηλ.210-9919818, 210-9941199, 210-9914732, ιστοσελίδα: www.klh.gr, email:cineclubilioupolis@gmail.com)

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451(
FAHRENHEIT 451)

του Φρανσουά Τρυφό (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 1966, έγχρωμη, 111΄)

Η μοναδική επιστημονικής φαντασίας ταινία του Φρανσουά Τριφό (1932-1984) και ταυτόχρονα η μόνη αγγλόφωνη ταινία του, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Ρέι Μπράντμπερι.

Σε μια εφιαλτική κοινωνία του μέλλοντος τα βιβλία είναι απαγορευμένα. ΟΙ κάτοχοί τους φυλακίζονται και τα βιβλία καίγονται από ειδική ομάδα πυροσβεστών. Ένας πυροσβέστης, ο Μόνταγκ (Όσκαρ Βέρνερ), θα καταλήξει ένθερμος υποστηρικτής των βιβλίων μέσα από το δεσμό του με μια κοπέλα, την Κλαρίς (Τζούλι Κρίστι). Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στους βαθμούς καύσης του χαρτιού, δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, των βιβλίων (αντιστοιχεί στους 233 βαθμούς Κελσίου).

Η ιστορία, που διαδραματίζεται σε μια κωμόπολη,  είναι απλή στην πλοκή της και οι διάλογοι  επίσης απλοί, αφού η σκέψη των ανθρώπων εξαιτίας της έλλειψης των βιβλίων έχει ελαχιστοποιηθεί.

Λιτό το ύφος της ταινίας, φουτουριστικό το σκηνικό, λυρικό το τέλος και θαυμάσια η φωτογραφία του Νίκολας Ρεγκ με εξαιρετική δουλειά πάνω στο χρώμα (κόκκινο για το ουτοπιστικά αισιόδοξο τέλος, κίτρινο για το καταπιεστικό παρόν).

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.