ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Το δεύτερο βιβλίο Ομιλιών - Σεμιναρίων για την περίοδο 2011-2014 του Ο.Π.Σ.Α, με τίτλο «Η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», παρουσιάστηκε την Τετάρτη 11.2.2015, στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ομίλου και επί 16 χρόνια Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο οποίος σκιαγράφησε την έως τώρα 8ετή πορεία του Ο.Π.Σ.Α., θέτοντας τους στόχους για τη συνέχιση του έργου του Ομίλου στον τομέα της προετοιμασίας στελεχών Αυτοδιοίκησης και σκεπτόμενων πολιτών, που ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου συμμετείχαν εξέχοντες ομιλητές, οι οποίοι συνέβαλαν με τις τοποθετήσεις τους στα σεμινάρια του Ο.Π.Σ.Α. και στην έως τώρα επιτυχία του Ομίλου. Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν οι ομιλητές της περιόδου 2011-2014 (σε σύνολο 52), των οποίων οι ομιλίες-διαλέξεις εμπεριέχονται στο παραπάνω βιβλίο.

Ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και νυν Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π, χαρακτήρισε «πολύτιμο εργαλείο» για όσους ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις γνώσεις που προσφέρει με τα σεμινάριά του ο Όμιλος. Ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, εξήρε το ρόλο του Ο.Π.Σ.Α. που μπορεί να συμβάλει με το επιμορφωτικό του έργο στην προώθηση της ανάπτυξης και της κοινωνικής μέριμνας σε τοπικό επίπεδο. Ακολούθησε ο κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε., ο οποίος υποστήριξε πως το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει, στο πλαίσιο των ομιλιών-σεμιναρίων, όλες τις αρετές, που πρέπει να διαθέτουν οι δημόσιοι άρχοντες καθώς και όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και είναι ενεργοί πολίτες. Ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, επεσήμανε πως ο Όμιλος αποτελεί στην ουσία Σχολή στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, αφού με το πρόγραμμά του και τα εξαιρετικά και συνάμα πολυποίκιλα θέματα, τα οποία αναπτύσσει και μάλιστα κατά τρόπο επιστημονικό, συμβάλλει στη συνεχή απόκτηση γνώσεων από διοικούντες και πολίτες, γεγονός τόσο σημαντικό στην εποχή μας. Την παρουσίαση του βιβλίου έκλεισε ο κ. Παύλος Καμάρας, πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, ο οποίος μάλιστα εκτός των άλλων πρότεινε απευθυνόμενος στον παριστάμενο – ομιλητή, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Πατούλη να χρησιμοποιήσει τον Ο.Π.Σ.Α, ως σχολή των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και συνάμα υπέδειξε όπως το βιβλίο διανεμηθεί  σε όλους τους Δήμους της χώρας, ως ένα απαραίτητο εγχειρίδιο σωστής άσκησης εξουσίας σε τοπικό επίπεδο και πάντα προς όφελος του πολίτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση τριών εξεχουσών προσωπικοτήτων της ελληνικής κοινωνίας, που στήριξαν από την έναρξη της ιδρύσεώς του και εξακολουθούν να υποστηρίζουν το έργο του ΟΠΣΑ. Οι δύο από αυτούς είναι διακεκριμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι κ.κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ. και νυν πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π και Ιωάννης Σακελαρίου, πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ. και ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ξεχωρίζει με την προσφορά του στο χώρο της ελληνικής εμπορικής και βιομηχανικής αγοράς, αλλά και της με κάθε τρόπο στήριξης του έργου του Ομίλου.

opsa nΌμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.)
Οδός Σκρά 14-16 Ηλιούπολη-Τ.Κ163 46
Τηλ: 210 9922301 - Fax: 210 9733.813
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσίευση 13/02/2015

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.