ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Η Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης), όπως κάθε Ιούνιο έτσι και φέτος, αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα εικαστικά, εκτιμούν τα καλά βιβλία και απολαμβάνουν την έντεχνη και κλασική μουσική.   

Έτσι, για μια ακόμη χρονιά, εκατοντάδες συμπολίτες μας, επισκέφτηκαν την Έκθεση των Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου, και παρουσίασε την καταπληκτική δουλειά των τμημάτων της παιδικής ζωγραφικής, αλλά και της ζωγραφικής ενηλίκων. Τις ίδιες μέρες, στο –παρακείμενο στην Πλατεία- Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι της Βυζαντινής Τέχνης θαύμασαν τα έργα των τμημάτων αγιογραφίας και βιτρό.

Την Έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος συνεχάρη θερμά τόσο τους εργαζόμενους του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. και ιδιαίτερα τις δασκάλες των Εικαστικών, κα Γιαννοπούλου, κα Γκικοπούλου και κα Χριστοπούλου, όσο και τα μέλη των Εργαστηρίων για την προσπάθεια και το υψηλό αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Τη βραδιά πλαισίωσε ιδανικά το μουσικό αφιέρωμα που διοργάνωσε το νεοσύστατο Δημοτικό Ωδείο της Ηλιούπολης «Ο Μεγάλος Ερωτικός και άλλες ιστορίες αγάπης του Μάνου Χατζιδάκι».

Τη σκυτάλη από τις Εικαστικές Τέχνες πήρε η Τέχνη του Λόγου. Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκίνησε τη λειτουργία της η 12 Έκθεση Βιβλίου, που συνδιοργανώνει ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης και παρουσιάζει τις καινούργιες εκδόσεις από όλους τους χώρους του πνεύματος.

Στα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρθηκε στη σημασία της τόνωσης της τοπικής αγοράς του βιβλίου αλλά και γενικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλεται, μέσα από πολιτιστικές δράσεις, να εμπλουτιστεί και να ομορφύνει η καθημερινότητα των πολιτών, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, κος Λεωνίδας Κανάρης, για να συστήσει τους καθηγητές που το πλαισιώνουν και οι οποίοι παρουσίασαν, μαζί με συνεργάτες τους, ένα δείγμα της τέχνης τους, με στόχο να τους γνωρίσουν οι δημότες της Ηλιούπολης. Ερμήνευσαν τραγούδια και κομμάτια για διάφορα διδασκόμενα όργανα από τον Bizet έως τον Χατζηδάκι και από τον Gershwin έως την Ελληνική παράδοση.

Τα εγκαίνια των Εκθέσεων, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του διοργανωτή φορέα «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου», κος Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες, η Έκθεση Βιβλίου επιφυλάσσει ακόμα πιο πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Καθημερινά, από τις 7.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., έως την Κυριακή, 28 Ιουνίου, αγαπημένοι συγγραφείς, αφηγήσεις, παραστάσεις κουκλοθεάτρου, και διαδραστικά εργαστήρια υπόσχονται να μας προτείνουν, με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, βιβλία για να μας συντροφέψουν το καλοκαίρι.

Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τις εκδηλώσεις της Έκθεσης Βιβλίου όσο και για το συνολικό πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού (Θερινός Κινηματογράφος, Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, Φεστιβάλ Ηλιούπολης κ.ά.) μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα μας: www.politismos-ilioupoli.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Νικομάχου 18, 16341, Κ. Ηλιούπολη
Τηλέφωνα: 210 9940699 - Fax: 210 9940105
www.politismos-ilioupoli.gr • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.