ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 (ακίνητη περιουσία) από τους φορολογούμενους που έχουν να δηλώσουν αλλαγές στην περιουσιακή και οικογενειακή τους κατάσταση. Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία περιλαμβάνονται οι όροι και οι διαδικασίες για την υποβολή της δήλωσης.



Υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης Ε9 για το 2012 έχουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον επήλθαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2011.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, δίνεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα όχι μόνο να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012, αλλά και να προβούν σε έλεγχο της ατομικής περιουσιακής τους κατάστασης για τα έτη 2010 και 2011, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διορθώσεις.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ, χωρίς την επιβολή προστίμου, αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Όταν ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 έχει αποβιώσει και έχει ενημερωθεί το τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ του αποβιώσαντος.

- Όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

- Σε οποιαδήποτε περίπτωση που, λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, δεν καθίσταται εφικτή η υποβολή δήλωσης από τον υπόχρεο.

- Σε περίπτωση που ο υπόχρεος χρειαστεί αντίγραφο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων που έχει υποβάλει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Dιαδικτύου, προσκομίζει εκτυπωμένη την ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνει την ακρίβεια των στοιχείων της δήλωσης.

 

 

Δημοσίευση 01/11/2012

[readon1 url="http://in.gr"]Πηγή: in.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.