ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

Mέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα πήρε παράταση η διάρκεια της τραπεζικής αργίας, με υπουργική απόφαση του Ε. Τσακαλώτου, καθώς απόψε έληγε η υφιστάμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τραπεζική αργία αναμένεται να παραταθεί έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τις τράπεζες να μένουν κατά συνέπεια κλειστές μέχρι τη Δευτέρα.

Στα ίδια επίπεδα, των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ και των 120 ευρώ για συνταξιούχους από τα γκισέ των τραπεζών, ενδέχεται να διατηρηθούν και τα όρια αναλήψεων, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις αποφάσεις της ΕΚΤ για χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι οι συνταξιούχοι, χωρίς κάρτα, που είχαν κάνει ανάληψη 120 ευρώ αυτήν την εβδομάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιπλέον 120 ευρώ μέχρι την Παρασκευή.

Ποσό 120 ευρώ θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται, αλλα και οι συνταξιούχοι εξωτερικού.

Επιπλέον η νέα απόφαση θέτει όριο μέχρι 1000 ευρώ ανα ταξιδιώτη, στο ποσό που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας πολίτης σε μετρητά για τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.