Πρόγραμμα "Δράσης" - κινητοποιήσεων, αποφάσισε το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στην «ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ που συμφώνησε με το κουαρτέτο των θεσμών η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. να καταθέσει τις επόμενες ώρες ή μέρες», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και σύγκλιση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου. Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα κατατέθηκε και θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής.

Τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Το νέο σχήμα που θα αναλάβει το έργο της προετοιμασίας των πρόωρων εκλογών περιλαμβάνει τρεις γυναίκες. Στις θέσεις τους παρέμειναν οι Τρύφων Αλεξιάδης (σ.σ.: αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών) και Παναγιώτης Νικολούδης (σ.σ.: υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά).

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο μηνυμά του προς τους έλληνες πολίτες, με πιθανότερη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες την 20ή Σεπτεμβρίου.

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, με 230 "ναι" (ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ν.Δ., Το Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), 63 "όχι" (Χρυσή Αυγή, Κ.Κ.Ε.) και 5 "παρών", σε σύνολο 298 παρόντων Βουλευτών [απουσίασαν οι Δημήτρης Κυριαζίδης (Ν.Δ.) και Κυριάκος Χαρακίδης (Το Ποτάμι)], το νομοσχέδιο με το δεύτερο "πακέτο" προαπαιτούμενων μέτρων, για τη νέα δανειακή σύμβαση, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών αναβάλλεται για τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου «εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές».

Ολοκληρώθηκε μιάμιση ώρα μετά τη συμφωνηθείσα 24:00 της Τετάρτης, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του σ/ν για τα προαπαιτούμενα μέτρα, για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Με καταμετρημένο το 90,5% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,4% και το «ναι» ποσοστό 38,6%.Τα άκυρα/λευκά είναι είναι 5,79%.Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει στο 62,23%.

Σε λειτουργία βρίσκεται η επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, στα ελληνικά και στα αγγλικά, την οποία διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.