ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του «Σχολείου Επιχειρηματικότητας» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης με τη φροντίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας και Εθελοντισμού. Τα μαθήματα του πρώτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημερομηνίες 10, 17, 24, 31 Οκτωβρίου & 7, 14, 21, 28 Νοεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ παρακολούθησαν συνολικά 17 άτομα. Από τους συμμετέχοντες οι περισσότεροι ήταν άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, δύο ήταν εν ενεργεία επιχειρηματίες, ενώ συμμετείχαν και εργαζόμενοι που ήθελαν να επιμορφωθούν επάνω σε ζητήματα άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τρεις από τους συμμετέχοντες συνεχίζουν στα πλαίσια του σχολείου, λαμβάνοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ατομικό επίπεδο, τις οποίες παρέχουμε αφιλοκερδώς, στα πλαίσια των επιχειρηματικών τους ενδιαφερόντων και οι οποίες αφορούν:

-  Την κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρηματικής μονάδας συλλογής και διάθεσης αποβλήτων προς ανακύκλωση [ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ].

- Την κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου ίδρυσης και λειτουργίας μικρής επιχείρησης κατασκευής πρωτότυπων - χειροποίητων κοσμημάτων και ειδών καθημερινής χρήσης [ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ].

- Την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της εστίασης & την κατάρτιση Επιχειρηματικού Πλάνου περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας της [ΕΣΤΙΑΣΗ, CAFE].

Ο Δήμος Ηλιούπολης επιθυμώντας να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες, διοργανώνει και υποστηρίζει με τη συνδρομή καταρτισμένων εθελοντών, εγγεγραμμένων στο Μητρώου Εθελοντισμού, ένα πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας, με τίτλο «Σχολείο Επιχειρηματικότητας».

Το «Σχολείο Επιχειρηματικότητας» είναι ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την καθημερινή δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας, και περιλαμβάνει σειρά μαθημάτων επιμόρφωσης, σε ολιγάριθμα τμήματα, που υποστηρίζονται από ομάδα ειδικών επιστημόνων (οικονομολόγων, συμβούλων επιχειρηματικότητας κ.α.), αλλά και διαρκή ατομική συμβουλευτική υποστήριξη των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Σκοπός του είναι να διαμορφώσει μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντίληψη του επιχειρείν, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομικής ζωής, που θα βοηθήσει κάθε εν ενεργεία ή μέλλοντα επιχειρηματία να αναπτύξει, εδραιώσει & προωθήσει την επιχειρηματική του ιδέα ή δραστηριότητα.

Απευθύνεται σε εν ενεργεία επιχειρηματίες & ελεύθερους επαγγελματίες, σε εν δυνάμει - νέους επιχειρηματίες, αλλά και σε όλους, όσους έχουν ή αναζητούν απλώς μία «καλή επιχειρηματική ιδέα».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.