ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σημαντικά θέματα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Κατ’ αρχήν, ενέκρινε τις απαιτούμενες πιστώσεις για την διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης για τα 54 Χρόνια από την Ίδρυση του Δήμου Ηλιούπολης που σύμφωνα με την απόφαση φέτος θα είναι αφιερωμένα στον πρώτο Δήμαρχο της πόλης Παύλο Πεντάρη. Η διοργάνωση θα διαρκέσει μία εβδομάδα με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Ηλιούπολης. Σειρά εκδηλώσεων όπως έκθεση φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, κρητικοί χοροί, μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου, το Δημοτικό Θέατρο και το Άλσος «Δ. Κιντής» θα αναζωογονήσουν τις μνήμες και θα τονώσουν την αξία της εντοπιότητας δημιουργώντας ταυτόχρονα ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς στην γειτονιά μας.

Στην συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή της διαχειριστικής μελέτης «Βιοκλιματική ανάπλαση περιοχής Χαλικάκι Δήμου Ηλιούπολης» στην Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και Διεύθυνση Δασών Αθηνών. Έτσι, δρομολογείται η υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στην Ηλιούπολη, που θα αλλάξει την μορφή και την ζωή στην πόλη καθώς θα διαμορφωθεί ένα από τα ωραιότερα πάρκα στην Αττική.

Άλλη μια σημαντική απόφαση που θα διαμορφώσει άλλους όρους στην εικόνα και την λειτουργία της πόλης είναι η έγκριση της μελέτης του έργου «Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος Λεωφόρου Ειρήνης Δήμου Ηλιούπολης» το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 850.000€ από την Περιφέρεια Αττικής και περιλαμβάνει την ανάπλαση όλων των πεζοδρομίων με κυβόλιθους και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με φυτεύσεις, φωτισμό, και δημιουργία προσβάσιμων πεζοδρομίων για ΑμεΑ.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση του ακινήτου του Δήμου που βρίσκεται επί των οδών Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Θάλειας Λουκίδου, στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» για την λειτουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Μία δομή που δίνει ποιότητα στο χρόνο των παιδιών με αναπηρία και αναπτύσσοντας δεξιότητες, τα ετοιμάζει να ενταχθούν καλύτερα στην κοινωνική ζωή.

Τέλος σε συνέχεια του προγράμματος Ασφαλών Διαδρομών στην Ηλιούπολη και για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
- Την αναδιαμόρφωση της οδού Αστυδάμαντος (μεταξύ της Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα και οδού Αγησιλάου) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
- Την αναδιαμόρφωση των οδών Μπότσαρη και Βύρωνος σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.
- Την μονοδρόμηση των οδών Παπαφλέσσα και Τροίας και την μετατροπή της οδού Παπαφλέσσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας όπου βρίσκεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.

Με τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επιτυγχάνεται ευκολότερη και ασφαλέστερη κίνηση μαθητών, και γενικά των πεζών πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων και των πολυσύχναστων πλατειών, καθώς πρόκειται για δρόμους που σήμερα έχουν ιδιαίτερο κυκλοφοριακό φόρτο και είναι άκρως επικίνδυνοι.

Με τις νέες ρυθμίσεις η Ηλιούπολη γίνεται πιο ασφαλής και πιο φιλική για τους μαθητές τους πεζούς και όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Έτσι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την πορεία των έργων με αδιάλειπτο ρυθμό υλοποιώντας με συνέπεια και χωρίς εκπτώσεις το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες της Ηλιούπολης.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.