ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Μετά την παραίτησή του από την Παράταξη του Δήμαρχου “Πρώτα η Ηλιούπολη” ο Δημοτικός Σύμβουλος & πρώην Γραμματέας της Παράταξης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΔΑΛΗΣ δημοσιοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του

''Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς τους λόγους που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη που, με πάθος και συνέπεια, υπηρέτησα τα τελευταία 9 χρόνια.

Εντάχθηκα το 2010 στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» με ζωηρό ενδιαφέρον και διάθεση να προσφέρω ενεργά στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και να γίνω κι εγώ αρωγός στην υλοποίηση του οράματός μας για μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.

Αισθάνομαι περήφανος γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να συμμετέχω επί σειρά ετών σε μια παράταξη δημοκρατική, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο διάλογος, οι διαφανείς διαδικασίες καθώς και η ενεργός συμμετοχή και εποικοδομητική συμβολή όλων των μελών της.

Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτέλεσαν και το εφαλτήριο για την πρώτη εκλογική μας νίκη το 2010, τότε που τα λόγια του αρχηγού της παράταξης εντυπωσίαζαν όλους μας καθώς έθετε τις βάσεις ενός 8ετούς προγράμματος μετά το πέρας του οποίου η σκυτάλη θα περνούσε στη νέα γενιά.

Το 2014, οι πολίτες της Ηλιούπολης έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Δημοτική μας Αρχή καλώντας την να μείνει πιστή στις αξίες, το έργο και το όραμά μας ολοκληρώνοντας απαρέγκλιτα τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.

Αισθάνομαι περήφανος λοιπόν γιατί ήταν συνειδητή μου επιλογή να είμαι μέλος αυτής της παράταξης στο έργο της οποίας συμμετείχα και υπερασπίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις.

Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών άρχισα να διαπιστώνω καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την ηθική και την αξιοπρέπεια μου. Σταδιακά μειώνονταν η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς στο πρόσωπό μου καθώς και σε άλλους Δημοτικούς Συμβούλους.

Η παράταξη και η Δημοτική ομάδα απαξιωνόταν. Ακόμα και ως Γραμματέας της Παράταξης αγνοούμουν επιδεικτικά.

Κάθε διαφορετική άποψη μεταφραζόταν σε αντιπολιτευτική άποψη. Η απόπειρα έκφρασης διαφορετικής γνώμης προκαλούσε εντάσεις.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες ξεθώριαζαν όσο οι αποφάσεις παίρνονταν από μια μικρή ομάδα και χωρίς τη συμμετοχή των επίσημων οργάνων της παράταξης.

Στις συναντήσεις που είχα με τον Δήμαρχο, του εξέφρασα τις απόψεις και τις ενστάσεις μου για τα κακώς κείμενα. Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκα.

Όσο όμως βίωνα πως η κατάσταση έτεινε να παγιωθεί τόσο η δημοκρατική μου συνείδηση αλλά και η πολιτική και προσωπική ηθική δεν μου επέτρεπαν να μένω αμέτοχος σε απαξιωτικές συμπεριφορές προς ανθρώπους που απλώς ήθελαν να εργαστούν ανιδιοτελώς για ένα καλύτερο μέλλον για την Ηλιούπολη.

Ως ενεργό μέλος της παράταξης όλα αυτά τα χρόνια, η απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου δεν ήταν για μένα μια εύκολη υπόθεση, ούτε “συναισθηματικά αναίμακτη”. Τη θεωρώ όμως επιβεβλημένη πολιτική, ηθική και συναισθηματική επιλογή.

Ως Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος διατρανώνω την απόφασή μου ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να εκφράζω την άποψή μου πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης.

Το οφείλω αυτό άλλωστε σε όλους όσοι με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης.

Γιατί η Ηλιούπολη ανήκει σε ΟΛΟΥΣ.

Παναγιώτης Βιδάλης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.