ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Δυο αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το Δήμο για ολοκληρωμένες και συνολικές υπηρεσίες υγείας προς τους δημότες.

Ο ένας απινιδωτής δωρίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και ο άλλος θα παραμένει στο Δημαρχείο με σκοπό να βρίσκεται σε ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί και στις εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος ατόμων.

Ο Απινιδωτής είναι ο μοναδικός τρόπος «ανάταξης» του καρδιακού παλμού και της καρδιακής λειτουργίας των θυμάτων από καρδιακή ανακοπή (σε συνδυασμό με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση).

Ακόμα και να μη καταφέρει κάποιος να επαναφέρει τον ασθενή, με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή εξασφαλίζεται πολύτιμος χρόνος, μέχρι να έρθει και να αναλάβει το ΕΚΑΒ.

Αν υπήρχε ένας απινιδωτής σε κάθε δημόσια εκδήλωση θα είχαν σωθεί εκατοντάδες ζωές. Επειδή τα πρώτα λεπτά κατά τη καρδιακή ανακοπή είναι τα σημαντικότερα και λόγω του ότι η καρδιακή ανακοπή είναι ένα αιφνίδιο περιστατικό, με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αυξάνουμε τα ποσοστά επιτυχίας και μειώνουμε τα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή ανακοπή.

Ο συγκεκριμένος απινιδωτής δίνει φωνητικές οδηγίες καθοδήγησης στο χρήστη. Ο χρήστης ακόμα και χωρίς να έχει κάποια ιατρική γνώση ή γνώσεις πρώτων βοηθειών, μπορεί να βοηθήσει καθοδηγούμενος απλά από το μηχάνημα και κάνοντας ότι του λένε οι φωνητικές οδηγίες.

Το μηχάνημα είναι υπεύθυνο για το αν χρειάζεται να προχωρήσει σε εκκένωση (χορήγηση απινίδωσης) ή όχι. Αν ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής δεν κρίνει ότι το θύμα χρίζει απινίδωσης, ο χρήστης δεν μπορεί να χορηγήσει εκκένωση, ακόμα και αν πατήσει το κομβίο χορήγησης ηλεκτροσόκ. Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσει τον ασθενή και χρήστη από την άσκοπη χρήση χορήγησης απινίδωσης.

Είναι κατάλληλος για χρήση σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη τοποθετήσει στα 1ο, 4ο & 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης, στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) Αγίου Κωνσταντίνου, στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο (Πολυκλαδικά), στο Β’ Κλειστό Γυμναστήριο (Διάνα) και στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου (Χρυσάφη).

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.