ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Παρά τις δυσκολίες, που προέκυψαν από τα μέτρα κατά της πανδημίας, με μειωμένο προσωπικό λόγω αναγκαστικών αδειών και μετά από τις Πασχαλινές αργίες, η πόλη διατηρήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Η περίοδος αυτή συνέπεσε με την Άνοιξη και την εποχιακή κορύφωση της ανάπτυξης της βλάστησης και ευτυχώς για όλους μας, η ευλογημένη πόλη μας είναι κατάφυτη.

Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι ο μήνας Μάιος - κάθε χρόνο - είναι ο ενδεδειγμένος τεχνικά μήνας πραγματοποίησης αποψιλώσεων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων από τα αγριόχορτα.

Αμέσως με την λήξη των μέτρων περιορισμού ξεκίνησε και ο συστηματικός καθαρισμός και καλλωπισμός πλατειών, νησίδων και πάρκων της πόλης.

Δόθηκε μια προτεραιότητα στις περιοχές γύρω από τα σχολεία που θα ανοίξουν, σε πολυσύχναστα πάρκα και σε κεντρικούς δρόμους.

Αρχή έγινε από την περιοχή της Πικροδάφνης, μετά στο Χαλικάκι, στα πάρκα Μπέλλες και Βυζαντίου, στις πλατείες του ΙΚΑ, Σικελιανού, Βεάκη και συνεχίζεται καθημερινά με γοργό ρυθμό.

Ακολουθούν τα ιδιωτικά οικόπεδα, αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, δηλαδή ενημέρωση ιδιοκτητών για τον καθαρισμό τους, όπως ο νόμος ορίζει και στην συνέχεια αν αυτοί δεν ανταποκριθούν, θα γίνεται καθαρισμός από τον Δήμο και αναγκαστική χρέωσή τους.

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος φροντίδας του πρασίνου της πόλης μας, και οι κοινόχρηστοι χώροι στη συνέχεια θα διατηρούνται φροντισμένοι, ώστε να τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι, περιπατητές και οι αθλούμενοι.

«Κολλημένη» στο Υπουργείο Εργασίας από τις αρχές του 2020 η αναμενόμενη ενίσχυση του Δήμου με συμβασιούχους 8μηνίτες, από την νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, έχει εμφανείς αρνητικές επιπτώσεις στην κάλυψη του Δήμου με προσωπικό.

Σεβαστή η καλόπιστη κριτική, αλλά η πόλη αλλάζει και η εικόνα της σε λίγες μέρες θα δείχνει το αποτέλεσμα από τις άοκνες προσπάθειες αιρετών και υπηρεσιακών.

Με γοργό ρυθμό φροντίζεται το πράσινο στην Ηλιούπολη

Με γοργό ρυθμό φροντίζεται το πράσινο στην Ηλιούπολη

Με γοργό ρυθμό φροντίζεται το πράσινο στην Ηλιούπολη

Με γοργό ρυθμό φροντίζεται το πράσινο στην Ηλιούπολη

Με γοργό ρυθμό φροντίζεται το πράσινο στην Ηλιούπολη

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.