ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ακόμα μια νέα εφαρμογή, που αναβαθμίζει την πόλη μας στην κατεύθυνση του ψηφιακού και τεχνικού εκσυγχρονισμού, υλοποιήθηκε στον Δήμο μας.

Πρόκειται για τον νέο αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό, που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο Δημαρχείο Ηλιούπολης και είναι ενταγμένος στο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr)

Η δυνατότητα της 24ωρης παρουσίασης των μετεωρολογικών συνθηκών στην περιοχή της Ηλιούπολης, θα επιτρέπει στον κάτοικο της περιοχής ή σε κάποιον επισκέπτη, να ενημερώνεται για τις τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής.

Τα τοπικά μετεωρολογικά δεδομένα τίθενται προς χρήση των εθνικών επιστημονικών φορέων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην έρευνα και τη μελέτη των καιρικών φαινομένων.

Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, αφού τα δεδομένα του σταθμού αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία για την εκδήλωση κάποιου έντονου καιρικού φαινομένου, παγετού, πλημμύρας, θυελλωδών ανέμων, κλπ και ακόμη για την εξέλιξη μιας κακοκαιρίας ή τον επιχειρησιακό προγραμματισμό αντιμετώπισης μια πυρκαγιάς.

Κάθε πολίτης έχει πρόσβαση πατώντας εδώ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.