ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Οι δυνάμεις του Δήμου μας δίνουν τη μάχη με την κακοκαιρία και προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί από τους κατοίκους στα τηλέφωνα του Δήμου και στους αρμόδιους αντιδημάρχους, με ιεράρχηση κατά βαθμό σοβαρότητας και προτεραιότητας.

Η πρωτοφανής για την περιοχή μας, σφοδρή και συνεχής χιονόπτωση κάνει υπερβολικά δύσκολο το έργο της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, αλλά με την συνεχή εργασία των ειδικών οχημάτων του Δήμου, έχει επιτευχθεί να λειτουργούν στοιχειωδώς κεντρικοί και δευτερεύοντες δρόμοι, που συχνά καλύπτονται ξανά από νέο χιόνι τους, κάνοντας το έργο των συνεργείων να φαίνεται μάταιο, αλλά συνεχίζουμε!

Αν και αποφεύχθηκαν μεγαλύτερα προβλήματα, εγκλωβισμοί οδηγών και μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας, όπως δυστυχώς συνέβη στην Αττική Οδό αλλά και στην Κατεχάκη-Αλίμου, που έκλεισε με απόφαση της Περιφέρειας και μαζί με αυτή εκμηδενίστηκε η δυνατότητα επιστροφής συμπολιτών μας στα σπίτια τους αλλά και πρόσβασης και παρέμβασης των εκχιονιστικών μας.

Ευχαριστούμε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, που με υπευθυνότητα απέφυγαν να κυκλοφορήσουν, προστατεύοντας τις ζωές τους και διευκολύνοντας το επεμβατικό έργο των συνεργείων μας, αντίθετα με κάποιους, που κινήθηκαν χωρίς αλυσίδες δημιουργώντας τοπικά προβλήματα.

Όλη τη μέρα επιχειρούσαν χωρίς ανάπαυλα 6 ειδικά οχήματα εκχιονισμού και δύο αλατιέρες, που άνοιγαν τους δρόμους και απεγκλώβιζαν οχήματα, μεταξύ αυτών και δύο Πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και άλλα δημοτικά οχήματα που προσέφεραν βοήθεια σε εκατοντάδες συμπολίτες μας με ανάγκη μετακίνησης από και προς το Κέντρο Υγείας, γιατρούς και νοσοκομεία, το Μετρό, σε φαρμακεία ακόμα και εκτός πόλης, σε νεφροπαθείς, κλπ.

Δυστυχώς ο ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με λυπηρό αποτέλεσμα πολλά προβλήματα ηλεκτροδότησης, κομμένα και επικίνδυνα καλώδια, καθυστερήσεις και πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν στη μάχη αυτή, σε αιρετούς, και υπηρεσιακούς, από την Καθαριότητα, την Τεχνική Υπηρεσία την Δημοτική Αστυνομία, το Πράσινο και σε όσους είναι διαρκώς στα τηλέφωνα επικοινωνίας καθώς και στους εθελοντές της ΕΟΔΠΗ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Αξιοποιούμε το ότι κόπασε για την ώρα η χιονόπτωση και συνεχίζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με το μισό δυναμικό, ώστε να αναπληρωθούν κατά το δυνατό οι δυνάμεις τους, γιατί από τις 6:00 το πρωί, θα δοθεί η κύρια μάχη για να ανοίξουμε τους δρόμους της πόλης, να απομακρύνουμε δέντρα και επικίνδυνα κλαδιά και να βοηθήσουμε γενικά τους συμπολίτες μας.

Η αυριανή αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα διευκολύνει, αλλά για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες να βοηθήσουν το έργο μας ακολουθώντας τις οδηγίες, κινούμενοι αποκλειστικά με αλυσίδες, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Δήμου διευκολύνοντας έτσι τον άμεσο προγραμματισμό των επεμβάσεων μας.

Παραμένουμε άγρυπνοι στις θέσεις μας και φροντίζουμε για την αποκατάσταση των συνεπειών της κακοκαιρίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.