ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική σύσκεψη με Γερμανούς ερευνητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Άαχεν είχαν στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σεφτελής και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτης Κόκλας, όπου εξετάστηκαν οι δυνατότητες χρήσης νέων τεχνολογιών άρδευσης μέσω βιοϋδρογέλης.

Από τη γερμανική πλευρά συμμετείχαν ο Σπύρος Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι Ηλιουπολίτης, ο Markus Biel και ο Jürgen Pettrak.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση νερού για την άδρευση πάρκων, δέντρων και φυτών στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο πιθανής εφαρμογής, το κόστος παραγωγής της βιοϋδρογέλης θα καλυφθεί από το Πανεπιστήμιο του Άαχεν.

Οι επισκέπτες καθηγητές υλοποίησαν έρευνα πεδίου, κάνοντας μετρήσεις και συλλέγοντας δεδομένα στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης, στο Πάρκο Ναυαρίνου και στο Δημοτικό Φυτώριο Ηλιούπολης της οδού Εθνάρχου Μακαρίου.

Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων θα βοηθήσουν τους ερευνητές για την παραγωγή των κατάλληλων βιοϋδρογελών, οι οποίες είναι βιοδιασπόμενες και δεν μολύνουν το περιβάλλον.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.