ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σε μια προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, έχει μπει ο Δήμος Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, στο σχολικό συγκρότημα 1ου ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου της λειτουργίας των μονάδων θέρμανσης, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημαντικό σε όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι ότι έχει γίνει απόσβεση του κόστους της δαπάνης ήδη από τους δύο μήνες λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα λειτουργίας, οι μετρήσεις της κατανάλωσης φυσικού αερίου έδειξαν ποσοστό εξοικονόμησης έως και 45%!

«Αυτές οι μετρήσεις έδειξαν από τους πρώτους δύο μήνες το ποσοστό επιτυχίας που θα έχουμε στα σχολικά κτίρια ετησίως ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε το ίδιο σύστημα εξοικονόμησης και στα άλλα σχολεία», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης.

Επίσης, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ, έγιναν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της χρόνιας δυσλειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης, ώστε όλες οι τάξεις να έχουν θέρμανση στη φετινή χρονιά που έρχεται.

σχολικό συγκρότημα 1ου ΕΠΑΛ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.