ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Δήμου Ηλιούπολης για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της πόλης εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση.

Συνέπεια της έντασης της καταιγίδας και της τεράστιας ποσότητας νερού που έπεσε σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ηλιούπολη, ήταν να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως εξαιτίας των φερτών υλικών που κάλυψαν τα μέχρι τότε καθαρισμένα φρεάτια απορροής υδάτων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες αρχές, η έλευση της καταιγίδας, με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και του εργολάβου που έχει αναλάβει τον καθαρισμό προχώρησαν σε έλεγχο, στα ήδη καθαρισμένα στο σύνολό τους φρεάτια της πόλης, ενώ και κατά τη διάρκεια της νεροποντής επιχειρούσαν επιτόπου καθαρισμούς από τα φερτά υλικά.
Ιδιαίτερα προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή λόγω των υπό εξέλιξη έργων του φυσικού αερίου. Τα αντιμετωπίσαμε όμως άμεσα μαζί με τον εργολάβο του έργου. Σε όλη την Πόλη είχαμε μία πτώση δέντρου που και αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Υπενθυμίζουμε πως, σε αντίθεση με την απραξία των προηγουμένων διοικήσεων, η σημερινή Δημοτική Αρχή έθεσε τα αντιπλημμυρικά έργα σε απόλυτη προτεραιότητα! Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι προφανώς έργα σύνθετα, χρονοβόρα, απαιτητικά, δύσκολα και πολύπλοκα και με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προκήρυξε τον διαγωνισμό και επέβλεψε το έργο. Έτσι οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και τις ενέργειές μας.

Η β’ φάση που αφορά το διαδημοτικό αντιπλημμυρικό έργο Βύρωνα – Ηλιούπολης από την Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε να υλοποιείται στις κορυφές του Υμηττού το 2019, όταν και αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου. Ωστόσο, κατά την εξέλιξη των εργασιών παρατηρήθηκε πρόβλημα με αγωγό της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να διακοπεί το έργο, που παρόλο τις συνεχείς οχλήσεις μας προς την Περιφέρεια Αττικής ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, ως Δήμος Ηλιούπολης, γνωρίζοντας τις ανάγκες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πόλης, αναθέσαμε το 2022 μετά από σχετικό διαγωνισμό  σε έμπειρο και εξειδικευμένο μελετητή την εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτη για όλα τα επικίνδυνα σημεία της Ηλιούπολης.

Εφαρμόζουμε ένα συνεπές πρόγραμμα έγκαιρου καθαρισμού και συντήρησης του συνόλου των φρεατίων και των αγωγών των ομβρίων υδάτων τα οποία είναι στην αρμοδιότητά μας. Όλα τα συνεργεία του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Πολιτική Προστασία, Τμήμα Καθαριότητας), σε πλήρη συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης και εθελοντές του Δήμου, μεριμνούν για την άμεση επίλυση όσων προβλήματων έχουν προκύψει από τη μεγάλη νεροποντή που έπληξε και τη δική μας Πόλη.

Έχουμε χρέος απέναντι στους συνδημότες μας να διασφαλίζουμε την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνησή τους, ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων. Το συμφέρον των δημοτών είναι πάνω από παρατάξεις και από προεκλογικές μικροπολιτικές.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.