ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την «Επέκταση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» σε γυναίκες του Δήμου Ηλιούπολης από 50 έως 75 ετών ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για τις ημερομηνίες 7-20 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση όλων των γυναικών στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πραγματοποιείτε τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με την κα Νίκου Βασιλική 10:00π.μ - 12:00μ.μ κάθε Τρίτη & Πέμπτη στο τηλέφωνο 210 9970055 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Παύλο Λαμπρόπουλο και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Υγείας και τα Κοινωνικά Ιατρεία κα Μαριάννα Κοντονίκα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διαφύλαξη του πρώτιστου αγαθού της Υγείας των πολιτών και γι' αυτό έχουν ληφθεί μία σειρά μέτρων στα πλαίσια του Σχεδίου Προάσπισης της Υγείας όπως είναι τα παρακάτω:

⌲ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και στελέχωση με Ιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων έως τέλη Μαΐου 2024.

⌲ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ για θέματα υγείας με συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων κάθε μήνα με θέματα που αφορούν τις 10 πρώτες αιτίες θανάτου σήμερα, όπως είναι ο Καρκίνος του Μαστού, του Προστάτη, του Παχέος εντέρου, του Πνεύμονα, Καρδιοαγγειακές ασθένειες, Ατυχήματα, Αναπνευστικά προβλήματα, Σακχαρώδης Διαβήτης.

⌲ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ του Μαθητικού πληθυσμού σε σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης στο πλαίσιο προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας με δράσεις, όπως είναι η Αγωγή Στοματικής Υγείας «Δόντια Γερά – Στοματική Υγεία για Παιδιά», «Στοματική Υγεία και Διατροφή», Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία, Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, Τεχνολογία - Διαδίκτυο και Εφηβεία.

⌲ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την ΠΡΟΛΗΨΗ και διαχείριση της χρήσης καπνού για όλους και ειδικά τους μαθητές. Το σύνθημά μας:
«ανασαίνω ελεύθερα παντού καθαρό αέρα».

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να αγκαλιάσετε τις παραπάνω δράσεις και να φροντίσετε την Υγεία σας, γιατί μία πόλη δεν μπορεί να είναι Υγιής, εάν οι Δημότες της δεν είναι υγιείς.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.