ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Στα Κινητά Πράσινα Σημεία «The Green City» ανακυκλώνουμε, στηρίζοντας την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και κερδίζουμε πόντους εξαργύρωσης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Για τη διεξαγωγή του «ελληνικού διαγωνισμού PISA» τη φετινή χρονιά
Αντιστεκόμαστε συλλογικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά!
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» προκηρρύσσει από 1 έως  3 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024,  με στόχο την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κατά τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων

Ο Δήμος Ηλιούπολης υποδέχεται το 1ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 10:30 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. στην πλατεία Φλέμινγκ, μια πρωτότυπη ολοήμερη εκδήλωση με τίτλο «όλοι μαζί ένας κοσμος», που διοργανώνουν 5 διαφορετικές ομάδες σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης: «Δύναμαι άκουσέ με δάσκαλε», «Εθελοντούμε», «Οι Νοηματίστριες», «Ο κόσμος του Πάρη», «Cri du chat» με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Λόγω σοβαρής βλάβης υπόγειου καλωδίου χαμηλής τάσης του δικτύου μας στην οδό Πρίαμου 8, Ηλιούπολη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Στα Κινητά Πράσινα Σημεία «The Green City» ανακυκλώνουμε, στηρίζοντας την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και κερδίζουμε πόντους εξαργύρωσης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 τα δρομολόγια της γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

H προσπάθεια νομικού εκφοβισμού από ιδιωτικά συμφέροντα δεν μας τρομάζει!
Πριν από λίγα 24ωρα, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Ευαγγέλου δέχτηκε εξώδικo από την εταιρεία που μίσθωσε το δημοτικό θέατρο «Δ. Κιντής» για 25 παραστάσεις έναντι μόλις 8.500 ευρώ + ΦΠΑ.

O Πρόεδρος του ΣYPIZA - Π.Σ.  Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Ηλιούπολη, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών και νηπίων του Δήμου Ηλιούπολης ότι οι αιτήσεις εγγραφής για τη νέα Σχολ. Χρονιά 2024-2025, οι οποίες υπέχουν & θέση Υπεύθυνης Δήλωσης θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση του ιστότοπου για το χρονικό διάστημα από 27/05/2024 έως 23/06/2024 και ώρα 24:00.

Σήμερα 23 Μαΐου 2024, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του με συνεχόμενες δράσεις που στόχο έχουν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες για οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κάτοικους, ότι το φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εξετάσεων των συμμετεχόντων που δεν μπορούν να αναβληθούν ή να αλλάξουν ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την  ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την Νεολαία του Μίκη Θεοδωράκη, σας προσκαλούν, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 μ.μ. στο «Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής» (Γαρδίκη & Σμόλικα), σε μια παράσταση με τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια των νέων».

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Κειμενο

Αγαπητοί Συνδηµότες,

η απόφασή μου να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου ως Δήµαρχος Ηλιούπολης στις επερχόµενες δηµοτικές εκλογές είναι πάνω απ’ όλα μία απόφαση ΕΥΘΥΝΗΣ για την πόλη που αγαπώ και σέβοµαι για όσα μου προσφέρει καθηµερινά. Η έντονη αυτοδιοικητική μου εµπειρία από το 2010 μου δίδαξε ότι ο αγώνας είναι μεγάλος και δύσβατος, πρέπει να κοιτάζεις μόνο μπροστά και με οδηγό την ΑΛΗΘΕΙΑ. Από το 2014 εκφράζετε μία βαθιά εµπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τοποθετώντας με στην πρώτη θέση σε ψήφους, γεγονός που με οπλίζει με τόλµη και θάρρος για την επόµενη μέρα στην πόλη μας. Ο προσωπικός μου αγώνας ξεκίνησε από την επόµενη μέρα της εκλογής μου ως 1ος Δηµοτικός Σύµβουλος σε όλη την Ηλιούπολη με συνεχείς παρεµβάσεις, διεκδικήσεις και εποικοδοµητικές προτάσεις κατά τη διάρκεια όλων των δηµοτικών συµβουλίων.

Όσο και να έβλεπα ότι κάποιοι κλείνονταν στα γραφεία τους, εγώ επέλε-ξα από την πρώτη στιγµή να ακολουθήσω το δρόµο της πραγµατικής πολιτικής που διεξάγεται στις γειτονιές, εκεί που εντοπίζονται τα ουσιαστικά προβλήµατα της καθηµερινότητας. Το ίδιο πραγµατοποιήσαµε ως παράταξη από το 2021 που είχα την τιµή να αναλάβω Πρόεδρος. Βρεθήκαµε μαζί με τη δηµοτική οµάδα και τα μέλη της παράταξης σε όλες τις γειτονιές της Ηλιούπολης, σε όλα τα πάρκα για να ακούσουµε τα πραγµατικά προβλήµατα των ∆ηµοτών και να τα δούµε με τα μάτια μας. Ξεκίνησε το έργο της καταγραφής των προβληµάτων σε όλη την πόλη με τις λιγοστές μας δυνάµεις από τη μία, αλλά με την πιο ισχυρή θέληση από την άλλη να αλλάξουµε την πόλη μας και να κάνουµε την Ηλιούπολη πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Οι προτάσεις για το Πρόγραµµά μας που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι προτάσεις στις οποίες καταλήξαµε ΜΑΖΙ! Αποτελούν προτάσεις που προέρχονται από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους κατοίκους για την ανεύρεση των βέλτιστων λύσεων υπέρ της αειφορίας και της βιώσιµης ανάπτυξης. ΘΕΛΟΥΜΕ να συνδέσουµε τη γνώση και την εµπειρία με την ανανέωση και την καινοτοµία. Το πρόγραµµά μας είναι πρόγραµµα δεκαετίας και η κλιµακούµενη εφαρµογή του θα δηµιουργήσει την Ηλιούπολη του μέλλοντος, με μία νέα ξεχωριστή ταυτότητα και υψηλή ποιότητα ζωής την οποία θα καθορίζουµε ΜΑΖΙ, μέρα-μέρα, αναδιαρθρώνοντας το σχέδιό μας για την πόλη σύµφωνα με τις εξατοµικευµένες ανάγκες των δηµοτών μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ στην καθηµερινή εικόνα και λειτουργικότητα της πόλης μας σε όλους τους τοµείς, με στόχο την παροχή άριστων υπηρεσιών προς τον πολίτη. ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΑΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗ! Για να κάνουµε την πόλη μας ξεχωριστή και λειτουργική, να αναβαθµίσουµε τις υπηρεσίες υπέρ του Ηλιουπολίτη και να αποκτήσουµε όλοι ΜΑΖΙ την πόλη που μας αξίζει! Το πρόγραµµά μας, το πρόγραµµα που σχεδιάσαµε ΜΑΖΙ, μπορεί να υλοποιηθεί με την στήριξή σας. Εγώ προσωπικά και όλη η παράταξή μας, ζητάµε να συνεχίσετε να είστε δίπλα μας και να στηρίζετε μία παράταξη που ταυτίστηκε με τα έργα, τη διαφάνεια και είχε πάντα οδηγό τις αξίες.

Με εκτίµηση,
ΣΤΑΘΗΣ Ψυρρόπουλος
Υποψήφιος ∆ήµαρχος Ηλιούπολης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λίγα λόγια για εµένα…
Γεννήθηκα το 1984 στην Ηλιούπολη, όπου ζω και εργάζοµαι μέχρι σήµερα. Είµαι απόφοιτος του Τµήµατος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές στη Δηµόσια Πολιτική και Διοίκηση του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε) με εκπόνηση Έρευνας & Διπλωµατικής που φέρει τον τίτλο «Η σηµασία της Πολιτικής Προστασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Εργάζοµαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2006.

Από το 2010 προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήµου Ηλιούπολης, υλοποιώντας δράσεις όπως συγκέντρωση τροφίµων, φαρµάκων και ρούχων.

Το 2014 συµµετείχα για πρώτη φορά στις Δηµοτικές Εκλογές και αναδείχθηκα Δηµοτικός Σύµβουλος στις πρώτες θέσεις της Παράταξης «Πρώτα Ηλιούπολη» με τον πρώην Δήµαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο. Κατά τη θητεία μου είχα την τιµή να διατελέσω Αντιδήµαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Τακτικό μέλος Οικονοµικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος Πρωτοβάθµιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθµιας Σχολικής Επιτροπής, Εντεταλµένος Σύµβουλος Δηµάρχου σε θέµατα νεολαίας. Ως Εντεταλµένος Σύµβουλος Νεολαίας θεσµοθέτησα το Δηµοτικό Συµβούλιο των Νέων Ηλιούπολης με συµµετοχή μαθητών, ενώ παράλληλα ως Ιστορικός συνεργάστηκα στενά με εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης της Ηλιούπολης για την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης στα Σχολεία.

Το 2014 ασχολήθηκα έντονα με τη Νέα Γενιά από τη θέση του Εντεταλµένου Συµβούλου στα θέµατα Νεολαίας με ορόσηµο την θεσµοθέτηση ενός από τα πιο επιτυχηµένα Φεστιβάλ Νεολαίας, του Rock Sun Festival, με την συµµετοχή σχολικών και νεανικών συγκροτηµάτων. Ως Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθµιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Πρωτοβάθµιας Σχολικής Επιτροπής του Δήµου Ηλιούπολης εργάστηκα με ζήλο και ευθύνη απέναντι στην Σχολική Κοινότητα.

Τον Οκτώβριο του 2018 άσκησα με όλες μου τις δυνάµεις τα καθήκοντα του Αντιδηµάρχου στον Τοµέα Πρασίνου του Δήµου Ηλιούπολης με ιδιαίτερη ευαισθησία στο περιβάλλον και ειδικότερα στην προστασία των τετράποδων φίλων του ανθρώπου, υιοθετώντας νέες πατέντες με παγκόσµια ευρεσιτεχνία.

Το 2019 με εκλέξατε 1ο σε ψήφους Δηµοτικό Σύµβουλο σε ολόκληρη την Ηλιούπολη και τον Σεπτέµβριο του 2021 έπειτα από απόφαση του ιδρυτή της παράταξης και πρώην Δηµάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου και απόφαση της ολοµέλειας της παράταξης, κατέθεσα την υποψηφιότητα μου για την ηγεσία της, την οποία και ανέλαβα επισήµως τον Οκτώβριο του 2021, οδηγώντας την στο συνέδριο Επανίδρυσης της το Νοέµβριο του 2021. Από τότε βρίσκοµαι στην θέση του Πρόεδρου της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» με την οποία είµαι υποψήφιος Δήµαρχος στις επερχόµενες εκλογές.

Είναι τιµή μου να αναλαµβάνω τα ηνία μιας ιστορικής παράταξης, στην οποία είµαι μέλος εδώ και 13 χρόνια και άφησε στα ταµεία του Δήµου Ηλιούπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του πλεόνασµα 6.000.000 ευρώ. Πάντοτε πίστευα ακράδαντα στην σταθερότητα των θέσεων μου και στην προσήλωση στις ΑΞΙΕΣ της παράταξης.

Κατά την θητεία μου ως Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήµου μας καταθέσαµε με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» πάνω από 50 προτάσεις για την Καθαριότητα, την Ανακύκλωση, το Πράσινο, την Πολιτική Προστασία, τη Δηµοτική Συγκοινωνία του Δήµου μας, τα αδέσποτα, τη Γυναίκα, ενώ παράλληλα κάναµε ισχυρές παρεµβάσεις για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, το Μετρό στην Αγία Μαρίνα, την Αναβάθµιση των Πολυκλαδικών, την αποµάκρυνση του Κ.Υ.Τ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης), την χωροθέτηση νεκροταφείου, την εγκληµατικότητα και την παραβατικότητα σε περιοχές όπως είναι η Αγία Μαρίνα (Χαλικάκι).

Είµαστε περήφανοι που καταθέσαµε πρόταση για την Αναβάθµιση του Δηµοτικού Οδοφωτισµού, την οποία δεσµευόµαστε να είναι το πρώτο μεγάλο έργο στην πόλη μας ως νέα Δηµοτική Αρχή. Παράλληλα, βρεθήκαµε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων για αποµάκρυνση των κεραιών Υψηλής τάσης που βρίσκονται πλησίον σχολείων της πόλης.

Φθάσαµε πολλές φορές μέσα σε Υπουργικά γραφεία προκειµένου να υπερασπιστούµε τις θέσεις των Δηµοτών μας για μία καλύτερη ποιότητα ζωής με ασφάλεια και σταθερότητα. Όλα τα χρόνια αυτά ως παράταξη, συνεχίσαµε να βρισκόµαστε δίπλα σε κάθε γειτονιά με παρεµβάσεις για το κοινό καλό, δηµιουργήσαµε το δικό μας κίνηµα εθελοντισµού, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάµεις και με πνεύµα οµαδικότητας που διαχρονικά διαπνέει την παράταξή μας, να εξασφαλίσουµε αγαθά πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες, να στηρίξουµε τις κοινωνικές δοµές της πόλης με τη διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως το γεύµα που παραθέσαµε σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ, αποκριάτικους χορούς, με συγκέντρωση υψηλών χρηµατικών ποσών που διατέθηκαν σε ευγενείς σκοπούς.

Βρεθήκαµε από την πρώτη στιγµή δίπλα στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας που στεγάζεται στην πόλη μας.

Πρωτοστατήσαµε στους αγώνες για την αποµάκρυνση των ληγµένων Κοντέινερ από τα σχολεία που ντροπιάζουν την πόλη μας.

Το κυριότερο όµως είναι ότι δεν σταµατήσαµε να βρισκόµαστε σε κάθε γειτονιά και ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.

Για να δείτε τους
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
πατήστε εδώ

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.